USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Boeing виплатить $100 млн сім'ям жертв двох катастроф 737 Max

4 Липня 2019 08:59
Американський авіаконцерн Boeing оголосив у середу, 3 липня, що виділить 100 мільйонів доларів на виплати сім’ям і близьким жертв катастроф двох авіакатастроф лайнерів моделі 737 MAX в Ефіопії та Індонезії. Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє dw.com.

Відзначається, що кошти буде використано для сплати освіти, покриття непередбачених витрат і витрат на проживання для родичів загиблих, а також підтримку громадських програм та економічний розвиток громад, що постраждали від авіакатастроф.

Гроші будуть виділятися поступово протягом декількох років.

«Ми висловлюємо найглибші співчуття сім’ям і близьким тих, хто був на борту, і сподіваємося, що цей початковий крок допоможе їм знайти заспокоєння», – заявив глава авіабудівного концерну Денніс Меленберг.

Нагадаємо, 10 березня цього року в Ефіопії розбився літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, внаслідок чого загинули 157 осіб, а 29 жовтня 2018 року під час катастрофи літака аналогічної моделі компанії Lion Air в Індонезії загинули 189 осіб. В обох випадках експерти помітили порушення траєкторії і швидкості набору висоти з подальшим неконтрольованим падінням лайнерів. Після цього країни світу одна за одною почали забороняти експлуатацію цієї моделі Boeing, а сама авіакомпанія заявила про виявлення та усунення дефекту в програмному забезпеченні, котрий міг спричинити ці авіакатастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus