USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Тіла загиблих українців повернуть з Ірану 20-21 січня, – секретар РНБО

11 Січня 2020 17:39
Тіла загиблих українців зі збитого в Ірані літака «Міжнародних авіаліній України» будуть репатрійовані в Україну приблизно 20-21 січня, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов у коментарі «ВВС.Україна».

«Тридцять відсотків тіл вже ідентифіковані. Орієнтовно 20-21 січня їх повернуть в Україну», – повідомив Данілов.

Він висловив упевненість, що іранська сторона повністю виплатить компенсації родинам загиблих і вартості літака.

«Попередньо сьогодні є розуміння, що Іран погодився все це компенсувати, оскільки вони офіційно визнали», – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «БОЇНГ» МАУ ПУСТИЛИ РАКЕТУ, БО НЕ МОГЛИ ЗВ'ЯЗАТИСЬ З КОМАНДУВАННЯМ. КОМАНДИР ЗІЗНАВСЯ В БАЖАННІ ПОМЕРТИ

Крім того, 11 січня на брифінгу президент МАУ Євген Дихне заявив, що авіакомпанія виплатить всі належні страхові виплати та компенсації сім’ям загиблих у авіакатастрофі. Він зазначив, що у МАУ готові доставити всі тіла родичам, якщо український борт забере їх до Києва.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на повному визнанні вини Ірану за збиття літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих. Глава держави підкреслив, що крім того, офіційний Київ очікує від влади Ірану виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Також Офіс президента опублікував фото з отворами від уражуючих елементів у корпусі літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus