USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

COVID-19 може викликати інсульт в молодих людей, – лікарі США

24 Квітня 2020 07:40
Коронавірусна інфекція COVID-19 може викликати інсульт у дорослих людей віком 30–40 років. Про це попереджають лікарі, які стикнулися з такою ситуацією.

Нейрохірурги надали дані про людей з інсультом віком до 50 років, які мали легкий або безсимптомний перебіг коронавірусу, повідомляє 24 канал з посиланням на CNN.

Лікарі повідомили, що у Нью-Йорку за останні два тижні частота раптового інсульту у молодих пацієнтів збільшилась у сім разів.

Щонайменше один пацієнт помер, а інші перебувають в реабілітаційних установах, реанімації або в відділенні інсульту. Тільки один пацієнт пішов додому, але потребуватиме інтенсивного догляду.

Читати ще: Нове дослідження знайшло зв'язок між забрудненням повітря і смертністю від COVID-19

«Більшість із цих пацієнтів не мають анамнезу в минулому і були вдома з легкими симптомами (або у двох випадках без симптомів) COVID-19», – сказав Томас Окслі, нейрохірург із медичного комплексу Маунт-Сінай у Нью-Йорку.

Відтак, Оклі вважає, що це черговий доказ того, що коронавірус мже призвести до неприродного згортання крові.

«Вірус, здається, посилює згортання у великих артеріях, що призводить до важкого інсульту», – додав Окслі.

Лікар додав, що для людей такого віку не властиві інсульти. Окслі зазначив, що в середньому впродовж останнього року у Маунт-Сінай щодва тижні надходили 0,73 пацієнта віком до 50 років.

Інсульт завдає серйозної шкоди здоров'ю, якщо не ліквідувати його відразу. Відтак, при симптомах інсульту необхідно негайно викликати екстрену медичну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
порада Показати IP 24 Квітня 2020 08:19
То нехай ті лікарі це свому президенту розкажуть, бо йому якось той вірус одним місцем обходить, йому у вибрчий процес включатись треба плюючи на людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus