USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Служба у військовому резерві ЗСУ може стати обов'язковою. ДЕТАЛІ

17 Березня 2015 00:55
Згідно з ініціативою Президента України Петра Порошенка, служба у військовому резерві ЗСУ може стати обов'язковою. Про це заявив перший заступник глави адміністрації президента Віталій Ковальчук в ефірі 5 каналу у понеділок, 16 березня, ввечері, - йдеться на сайті УП.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії.

Президент України Петро Порошенко пропонує внести зміни до закону про військовий обов'язок та військову службу щодо служби у військовому резерві в особливий період.

«Ми пропонуємо внести зміни до закону в частині того, що служба у військовому резерві із добровільної стає обов'язковою в особливий період, зрозуміло, що на час проведення АТО», – сказав він.

«Треба внести зміни щодо того, що, в першу чергу, на службу у військовому резерві будуть зараховувати осіб, яких призвали та які відслужили строкову службу, а також осіб, які пройшли військову службу під час мобілізації в особливий період, тобто демобілізовані з АТО», – додав Ковальчук.

З його слів, метою змін до закону є створення боєздатного резерву ЗСУ.

Ковальчук зазначив, що також створять електронний облік осіб, яких в особливий період зараховуватимуть до військового резерву.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волинь повернуться понад 3000 військовослужбовців, призваних під час першої хвилі мобілізації. Заходи демобілізації планують провести у період з 18 березня до 1 травня у визначені терміни, але не пізніше, ніж за 10 днів до закінчення однорічного строку перебування військового на службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus