USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні створять резерв демобілізованих військових, - РНБО

14 Березня 2015 22:40
Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам після огляду нової техніки в Київській області, йдеться на сайті РНБО.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, шо 18 березня розпочнеться демобілізація українських військовослужбовців.

«Таким чином ми побудуємо багатотисячний резерв, який зможе у випадку небезпеки ставати до лав протягом доби, навіть без участі військкоматів», - наголосив Олександр Турчинов, додавши, що відповідний законопроект вже підготували та внесуть як невідкладний.

З його слів, усіх демобілізованих військових, які за станом здоров'я можуть захищати країну, запишуть за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації».

«Це дуже важливо, тому що ми розуміємо, що провокації з боку агресора, з боку російсько-терористичних угруповань можуть відбуватися в будь-який час, і можуть перерости на новий рівень військового протистояння», - наголосив він.

Зі слів Олександра Турчинова, після завершення особливого періоду військові матимуть можливість укласти контракт та залишитися у військовому резерві, «а резервіст матиме додаткові пільги і соціальні гарантії», або має припинити своє перебування у резерві.

Окрім того, Секретар РНБО наголосив, що ті, кого зараз призивають до лав Збройних сил України, проходять дуже ретельну підготовку, за чим слідкує керівництво Збройних Сил України і Нацгвардії.


Зауважимо, що сьогодні на зустрічі з «волонтерським десантом» Міністерства оборони України в Києві президент України Петро Порошенко анонсував підписання указу про внесення змін до закону про формування мобілізаційного резерву. Про це інформує Українська правда.

«Сьогодні я підпишу указ про внесення змін до закону про формування мобілізаційного резерву. Всіх, хто на сьогоднішній день добре себе показав, включать до резерву першої черги. Налагодять автоматичний електронний облік. Якщо перемир'я не діятиме, і Україна стане перед загрозою військового удару і продовження бойових дій з агресором, ми протягом годин відновимо чисельність наших Збройних сил і боєздатність наших підрозділів», - запевнив Петро Порошенко.

«Неоціненну роль у цьому мають відіграти волонтери, і я розраховую на вашу допомогу», - додав президент.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus