USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Facebook видалив більше 650 акаунтів, пов'язаних з Росією і Іраном

22 Серпня 2018 09:30
Facebook видалила 652 аккаунти, груп і сторінок за “скоординовану недостовірну поведінку” на платформі цієї соціальної мережі і додатки Instagram. Про це йдеться в блозі Facebook, повідомляє УНН.

Видалені сторінки, на думку Facebook, “можуть бути пов’язані з джерелами, які були ідентифіковані раніше урядом США в якості служб російської військової розвідки”. “Це не відноситься до дій, виявлених нами в Ірані”, — йдеться в заяві. Згідно з нею, частина цих акаунтів були видалені ще раніше за кібератаки перед виборами в США 2016 року, а контент інших, порівняно недавніх, був присвячений “політиці в Сирії і в Україні”.

31 липня Facebook стверджувала, що їй вдалося виявити чергові спроби вчинення політичного впливу за допомогою розміщення повідомлень на фальшивих сторінках напередодні проміжних виборів до Конгресу США. За даними газети The New York Times, представники соцмережі вже розповіли про це американським законодавцям в ході декількох зустрічей, що відбулися в Конгресі в кінці липня. Як стверджують в Facebook, фахівцям соцмережі вдалося зафіксувати цілеспрямовану кампанію, спрямовану на те, щоб посіяти розбрат в американському суспільстві за допомогою розміщення повідомлень, що стосуються політичних або ж гострих соціальних тем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus