USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Facebook видалив десятки сторінок, пов'язаних з партією Порошенка

13 Січня 2021 20:12
Facebook заблокував десятки груп та сторінок, пов’язаних з партією «Європейська солідарність» Петра Порошенка. Про це йдеться у повідомленні соцмережі, пише ВВС Україна.

Також у грудні заблоковані акаунти, пов’язані з ліворадикальним об’єднанням «Боротьба» та громадською організацією «Антикорупційний блокпост».

«Ми видалили 27 облікових записів у Facebook, 37 сторінок, 21 групу та 13 облікових записів в Instagram, які виникли в Україні та зосереджувались на вітчизняній аудиторії. Наше розслідування виявило зв’язки з людьми, пов’язаними як з партією «Європейська солідарність», так і з громадською організацією «Справа Громад» в Україні», – йдеться в повідомленні.

У Facebook зазначають, що ця мережа перебувала у початковій стадії створення і її виявили під час розслідування «неавтентичної скоординованої поведінки».

За стандартами Facebook неавтентична скоординована поведінка – це створення облікових записів і сторінок, які прагнуть ввести людей в оману про те, ким вони є і що вони роблять, покладаючись на фейкові акаунти.

«Ми видаляємо як недостовірні, так і справжні облікові записи, сторінки та групи, які беруть безпосередню участь в цьому», – йдеться в повідомленні соцмережі.

Громадянська організація «Солідарна справа громад» – це організація, яка часто здійснює проєкти разом з Фондом Петра Порошенка та «ЄС». 12 січня сам Петро Порошенко написав у Facebook, як члени «ЄС» та «Справи громад» постачають кисень в лікарні Запорізької області.

Уповноваженою особою «Солідарної справи громад» є Антоніна Бузило, № 72 у передвиборчому списку «Європейської солідарності» на парламентських виборах 2019 року.

У доповіді Facebook розповідається, що заблоковані акаунти поширювали позитивні коментарі про Петра Порошенка та його партію та негативні коментарі про Володимира Зеленського.

«Люди, які займалися цією активністю, використовували фейкові акаунти, аби створити фіктивних особистостей (користувачів Facebook чи Instagram. – Ред.), уникнути нашого контролю, керували сторінками, створювали дописи у групах, які мали назви міст. Вони також поширювали контент з офіційних сторінок політичних партій та політиків, ставили вподобайки і коментували дописи інших людей, аби вони виглядали більш популярними, ніж є насправді», – йдеться у доповіді.

Щонайменше 77 тисяч акаунтів були підписниками цих сторінок. Заблоковані акаунти витратили 300 доларів на рекламу у Facebook та Instagram, платіж здійснювали у доларах та рублях.

Серед заблокованих сторінок – «Чудеса вірять в Алісу», яка розміщала критику на адресу Володимира Зеленського, та «Бунтівні маріонетки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 13 Січня 2021 20:43
А Петро думав, що ніхто нічого не знає і не бачить?! :)
Думач Показати IP 13 Січня 2021 21:12
А є ще 3еБоти і гібридні ПоЗеБоти--на 2 фронти роботяги.
Анонім Показати IP 13 Січня 2021 23:12
це жах, людоньки сьогодні ботоферми, а завтра прямий канал? таким беззахисним наш батько ще ніколи не був, гуртуємось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus