USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

G7: країни ЄС не підтримали Трампа щодо повернення Росії до клубу

9 Червня 2018 09:53
Франція, Італія, Німеччина і Велика Британія у перший день саміту одноголосно висловилися проти заклику президента США Дональда Трампа відновити Росію в групі. Про це повідомили в канцелярії французького лідера Еммануеля Макрона, повідомляє ТСН.

"Європейці висловлюють спільну позицію проти повернення Росії", - повідомив високопоставлений помічник Макрона.

При цьому він зазначив, що лідери країн залишають відкритою "можливість для встановлення діалогу" з Москвою.

Аналогічну заяву зробила і канцлер ФРН Ангела Меркель. За її словами, умов, необхідних для повернення Росії до переговорів в такому форматі, ще не досягнуто.

"Ми всі погодилися з тим, що повернення Росії на саміт "Великої сімки" не відбудеться, поки не буде досягнуто суттєвого прогресу в зв'язку з українською проблемою", - цитує слова німецького канцлера Reuters.

Меркель також наголосила, що це була "загальна думка" учасників зустрічі. "Як мені здається, важливо, щоб б ми не погодилися на менше ніж було досягнутого торік", - зазначила вона.

Водночас позицію своїх європейський колег не поділяє президент США Дональд Трамп. Саме він заявив, що Росія має повернутися на саміт G7.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus