USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Google заборонила використовувати Android і свої сервіси в смартфонах Huawei

20 Травня 2019 08:00
Керівництво компанії Google прийняло рішення відмовитися від співпраці з Huawei Technologies в зв’язку з рішенням Мінторгу США внести компанію в чорний список.

Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, Huawei позбудеться доступу до оновлень операційної системи Android.

Також у наступних смартфонах Huawei НЕ буде додатків Google Play Store і Gmail.

Нагадаємо, 15 травня президент США Дональд Трамп оголосив у країні надзвичайний стан для того, щоб захистити комп’ютерну систему країни від «іноземних ворогів».

Передбачається, що причиною такого рішення став скандал із китайською компанією Huawei.

Перед цим видання Times повідомило про те, що за даними ЦРУ Huawei фінансують китайська розвідка, армія та комісія з нацбезпеки Комуністичної партії.

Раніше стало відомо, що Канада оголосила про початок процесу екстрадиції фінансового директора китайського технологічного гіганта Huawei Мен Веньчжоу.

Китай висловив своє незадоволення рішенням Канади.

В грудні 2018 року в Канаді за запитом США була заарештованафінансовий директор Huawei Мен Ваньчжоу.

США домагаються екстрадиції Ваньчжоу для пред’явлення звинувачень у справі про порушення американських торгових санкцій проти Ірану щонайменше з 2018 року.

Відповідь Китаю не змусила себе довго чекати: китайські правоохоронці у відповідь затримали трьох громадян Канади за підозрою в «загрозі національній безпеці».

Засновник китайської компанії Huawei Жень Чженфей назвав арешт своєї дочки, фіндиректора компанії Мен Веньчжоу політично мотивованим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus