USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Huawei тимчасово дозволили відновити роботу в США

21 Травня 2019 09:12
Міністерство торгівлі США видало китайській телекомунікаційній компанії Huawei тимчасову генеральну ліцензію, яка дозволить підтримувати активні мережі й оновлювати програмне забезпечення гаджетів. Відповідний документ був оприлюднений 20 травня, передає Кореспонент.

Тимчасову ліцензію отримала не тільки Huawei, але й 68 підконтрольних їй підприємств. Вона діє 90 днів, тобто до 19 серпня 2019 року.

Зокрема, компаніям дозволено підтримувати роботу активних мереж, обладнання та мобільних гаджетів, а також оновлювати програмне забезпечення своїх пристроїв.

Крім того, скасовуються обмеження для Huawei на купівлю товарів у США.

Таким чином, американська влада тимчасово відтермінувала деякі торговельні обмеження, які раніше вирішили ввести стосовно компанії. Це дозволить створити умови для того, щоб роботу клієнтів Huawei не було порушено в результаті внесення китайської компанії до чорного списку США.

Зокрема, йдеться про великих інтернет-провайдерів і постачальників послуг мобільного зв’язку, які придбали мережеве обладнання у Huawei.

Нагадаємо, 20 травня компанія Google частково призупинила співпрацю з Huawei. Згодом ще чотири великі американські компанії призупинили співпрацю з Huawei.

Як повідомлялося, влада США звинувачує компанію Huawei у пособництві Пекіну в шпигунстві. У зв’язку з цим Huawei пригрозили відключити від програмного забезпечення США і напівпровідників, необхідних для виробництва продуктів компанії.

16 травня президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан, щоб захистити американські комп’ютерні мережі від «іноземних ворогів». 17 травня адміністрація президента США занесла Huawei у чорний список.

Зазначалося, що таке рішення може обмежити можливості Huawei з виробництва смартфонів для продажу за межами Китаю, оскільки компанія втратить доступ до оновлень операційної системи Android.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus