USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Greenpeace: Росія приховує масштаби радіації після ядерного вибуху на ракетних випробуваннях

15 Серпня 2019 20:20
Російська влада приховує інформацію про реальні масштаби радіоактивного забруднення через вибух при випробуванні ракетного двигуна в Архангельській області.

Про це інформує російське відділення міжнародної природоохоронної організації Greenpeace.

Крім того, російські ЗМІ уникнули згадки про Росгідромет, який зафіксував підвищений рівень бета-випромінювання в Архангельську, зазначають природозахисники.

«Дотепер не опублікована інформація про те, які радіоактивні речовини потрапили у навколишнє середовище унаслідок інциденту», – пишуть в організації, додаючи, що вони досі не отримали відповіді на офіційні звернення.

«Зафіксовані значення не високі, але це значення за десятки кілометрів від місця вибуху. Важливо розуміти, які радіонукліди потрапили у навколишнє середовище і їхній вплив на природу та людину», – йдеться у повідомленні.

Також у Greenpeace зазначили, що «важливо встановити, чи не відбулося забруднення акваторії».

Вибух на морській платформі на військовому полігоні в Архангельській області стався 8 серпня під час випробування ракети з радіоізотопним джерелом живлення. Внаслідок цього загинули п’ятеро співробітників російської державної корпорації «Росатом» та двоє представників міністерства оборони РФ. Іще троє військових та троє співробітниців «Росатому» зазнали поранень.

13 серпня російська гідрометеорологічна служба повідомила, що рівень радіації в Сєвєродвінску, який одразу після вибуху перевищив на окремих станціях норму в 16 разів, вже через пів години різко знизився, а через дві години нормалізувався.

Проте мешканцям розташованого неподалік селища Ньонокса порекомендували з 14 серпня покинути свої домівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus