USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Hubble зробив яскраву фотографію зоряного скупчення у сузір'ї Стрільця

13 Грудня 2022 00:18
Космічний телескоп Hubble, який належить NASA, зробив нову унікальну фотографію. Цього разу він зобразив зоряне скупчення NGC 6530, яка знаходиться у сузір’ї Стрільця.

Про це пише РБК-Україна.

NGC 6530 є скупченням кількох тисяч зірок, які, зі свого боку, розташовані за більше ніж 4 тисячі світлових років від Землі.

Скупчення розташоване всередині туманності Лагуна – гігантської хмари газу й пилу. Саме туманність надає зображенню димчастий вигляд.

Фотографію було зроблено за допомогою камер Advanced Camera for Surveys та Wide Field Planetary Camera 2. Під час дослідження вчені сподівалися знайти нові зразки проплідів, які свідчать про початок процесу зародження зірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus