USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Телескоп Hubble сфотографував «галактичного сусіда» Чумацького Шляху

3 Липня 2023 00:28
Космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував «дуже неправильну» сусідню до Чумацького Шляху галактику під назвою ESO 174-1.

Астрономи зауважують, що вона нагадує самотню туманну хмару на тлі яскравих зірок, які можна побачити на зображенні, опублікованому NASA. Про це пише УП. Життя.

Ця галактика розташована на відстані приблизно 11 мільйонів світлових років від Землі і складається з яскравої хмари зірок та слабкого звивистого «вусика» темного газу та пилу.

«Це зображення є частиною колекції спостережень Hubble, призначених для кращого розуміння наших найближчих галактичних сусідів», – додають науковці.

Читати ще: Астрономи показали туманність, що нагадує їм голову рудого кота

Програму фіксації сусідніх галактик Hubble розроблено таким чином, щоб використовувати всього 2-3% часу роботи телескопа, доступного між спостереженнями за іншими об'єктами у космосі.
«Програми спостереження, подібні до тієї, яка зафіксувала ESO 174-1, заповнюють прогалини між іншими спостереженнями. Таким чином телескоп може поступово переходити від одного спостереження до іншого, продовжуючи збирати дані. Ці доповнювальні програми максимально використовують кожну останню хвилину спостереження Hubble», – пояснюють принцип роботи телескопа у NASA.

Такі дослідження спрямовані на визначення найяскравіших зірок і основних властивостей кожної відомої галактики в межах 10 мегапарсек (32 мільйони світлових років).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus