USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ISW: Росія купує в Ірану начебто кращі за «шахідів» безпілотники. Чи вплинуть вони на війну?

17 Жовтня 2022 07:09
Росія, ймовірно, уклала новий контракт з Іраном на постачання безпілотників Arash-2. Вони нібито є швидшими та більш руйнівними, ніж безпілотники Shahed-136, які країна-агресорка вже активно використовує в Україні.

Про це заявили фахівці американського Інституту вивчення війни з посиланням на низку українських та російських телеграм-каналів, пише 24 канал.

Командувач Сухопутними силами Ірану, бригадний генерал Кіомарс Гейдарі раніше заявив на початку вересня, що безпілотники Arash-2 мають унікальні можливості далекого радіусу дії і можуть націлюватися на такі міста в Ізраїлі, як Тель-Авів і Хайфа, з баз в Ірані.

Додамо, відстань від Ірану до ізраїльських міст Тель-Авів і Хайфа складає понад 2 тисячі кілометрів. Це є доволі багато для безпілотників.

Інформація, що Росія продовжує покладатися на Тегеран у питанні постачання безпілотників, збігається зі звітом Міністерства фінансів США. У ньому мовиться, що країна-агресорка швидко збільшує обсяги поставок мікроелектроніки, яка є критичною для військово-промислового комплексу, оскільки вона не може замінити ключові компоненти, недоступні через санкції.

Як Arash-2 вплинуть на війну

Росія, швидше за все, продовжить використовувати свої відносини з Іраном, щоб обійти санкції, хоча дуже малоймовірно, що російські війська використовуватимуть Arash-2 з більшим ефектом, ніж вони використали модель Shahed-136.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що ще у вересні один з іранських генералів заявив, що ці дрони лише пройдуть навчання і будуть застосовані Іраном проти Ізраїля.

«Звичайно, це не виключає можливості поставки цих дронів до Росії. Але наголошу, що вони не досліджені і у бойових умовах не застосовувалися», – додав він.
Характеристики Arash-2

Arash-2 вміє визначати випромінення радарів, подавлення систем ППО було однією із задач модернізації Kian. Запуск БПЛА можливий зі спеціалізованої платформи та з контейнера, що забезпечує можливість прихованого перевезення і застосовання також з морських платформ.

За потреби, цей безпілотник можуть обладнати оптичними та тепловізійними сканерами з метою захоплення у поле спостереження різних видів цілей. Анонсована дальність застосування становить 2000 кілометрів.

Окрім дронів-камікадзе, Іран планує передати Росії балістичні ракети класу «земля-земля», повідомило видання The Washington Post із посиланням на представників безпеки США та союзників, передає УНН.

«Іран зміцнює свої зобов’язання щодо постачання зброї для нападу росії на Україну, таємно погодившись відправити не лише ударні безпілотники, а й те, що деякі офіційні особи назвали першими ракетами класу «земля-земля» іранського виробництва», – ідеться у повідомленні.

Згідно з даними розвідки, військова промисловість Ірану готує для росії першу партію балістичних ракет малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані 300 метрів та 700 кілометрів відповідно.

Офіційні особи США повідомили виданню, що Іран також готує передати росії нову партію дронів-камікадзе, зокрема десятки Mohajer-6 і більшу кількість Shahed-136.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 17 Жовтня 2022 07:32
виключіть фанарі на вул Лесі Українки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus