USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Іранські дрони стануть серйозною загрозою військовим та техніці ЗСУ, – WSJ

19 Вересня 2022 06:58
Іранські безпілотники, які почала використовувати Росія, можуть завдати значного клопоту українській армії.

Про це повідомили у WSJ, передає ТСН.

Минулого тижня над українськими бронетанковими та артилерійськими позиціями на північному сході Харківської області почали з’являтися безпілотники з дельтоподібним крилом Shahed-136, перефарбовані в російські кольори та перейменовані на «Герань-2».

За словами українського командира Родіона Кулагіна, лише в зоні дії його бригади іранські безпілотники, які зазвичай літають парами, а потім врізаються у свої цілі, знищили дві 152-міліметрові самохідні гаубиці, дві 122-міліметрові самохідні гаубиці, а також два БТР.

Нагадаємо, міністерство оборони Великої Британії в оновленій розвідці від 14 вересня також заявило про високу ймовірність того, що Росія вперше розгорнула іранські безпілотники в Україні. Зазначаючи, що Shahed-136 має заявлений радіус дії 2500 кілометрів, наразі схоже, що Москва використовує ці безпілотники для тактичних ударів поблизу лінії фронту, а не для знищення більш стратегічних цілей у глибині української території.

Як ми писали, перший заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател повідомляв, що протягом останніх тижнів російські військові проходили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу безпілотників.

12 липня радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй «сотні» бойових безпілотників для використання у війні проти України.

Згодом Білий дім оприлюднив інформацію, що російські чиновники щонайменше двічі відвідали Іран для огляду БПЛА.

Держдеп США заявив, що Вашингтон введе санкції проти Ірану, якщо країна постачатиме росії безпілотники.

У серпні росія замовила в Ірану 1000 ударно-розвідувальних безпілотників. Цей контракт був підписаний після того, як Іран передав росії літаки і тренажер для військових.

США наклали санкції на іранську компанію, яку вони звинуватили в координації військових польотів для транспортування іранських безпілотників до Росії, а також на три інші компанії, які брали участь у виробництві іранських безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Markus Показати IP 19 Вересня 2022 12:48
Треба тиснути/просити Ізраїль про засоби боротьби, в них 100! є в наявності ефективні системи ппо/реб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus