USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

ISW: «Вагнер» може замінити Росію в навчанні білоруських військових

1 Серпня 2023 12:49
Найманці з приватної військової компанії «Вагнер» можуть замінити російських військовослужбовців у процесі підготовки білоруських військових.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Суспільне.

Зокрема, Міністерство оборони Білорусі оголосило 30 липня, що персонал «Вагнера» провів навчання лише на рівні роти з невказаними елементами кількох білоруських механізованих бригад.

«Тренування включали тактичні маневри для пішої піхоти й були зосереджені на приховуванні сил від ворожих БПЛА і координації між ротами, взводами та відділеннями. Повідомляється також, що в навчаннях брала участь білоруська піхота, яка проводила загальновійськовий штурм за підтримки танків та артилерії», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: «Вагнер» шукає білорусів, які готові воювати проти Литви та Польщі, – ЦНС

Аналітики Інституту звернули увагу на примітну нову роль ПВК «Вагнер» у навчанні в Білорусі.

«Білоруські військові зазвичай проводять такі навчання з російськими інструкторами і покладаються на російських фахівців із планування будь-яких багатобригадних навчань, у яких ISW ще не спостерігала участь групи «Вагнера», – зазначається в дописі.

Окрім того, керівник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин наказав усім своїм найманцям, які на цей час відпочивають і відновлюються, не пізніше 5 серпня прибути до польових таборів «Вагнера» в Білорусі для участі в невказаних заходах, які Пригожин особисто проведе 5 серпня. При цьому Пригожин заявив, що більшість найманців з ПВК станом на 30 липня перебувають у «відпустці».

Читати ще: «Вагнерівці» у Білорусі не становлять загрози для України чи Польщі, – ISW

Нагадаємо, після невдалого заколоту ПВК «Вагнер» 23-24 червня 2023 року в Росії, між ватажком «вагнерівців» Євгеном Пригожиним та невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком була домовленість про переміщення найманців на територію РБ.

За даними Державної прикордонної служби України, 15 липня велика колона «вагнерівців» прибула до Білорусі.

Речник ДПСУ Андрій Демченко вказав, що «вагнерівців» у Білорусі можуть використати для провокацій. Лукашенко заявляв, що найманці ПВК «Вагнер» хочуть на «екскурсію до Варшави та Жешува».

29 липня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що близько сотні найманців із ПВК «Вагнер» вирушили в напрямку кордону з Польщею на межі з Литвою, де пролягає так званий Сувальський коридор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus