USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«ПВК Вагнер» вербує новобранців у Twitter і Facebook, – Politico

31 Травня 2023 09:48
Російське воєнізоване угруповання найманців «ПВК Вагнер» використовує Twitter і Facebook для вербування медиків, операторів безпілотників і навіть психологів для участі в бойових діях, в тому числі в Україні.

Про це йдеться у дослідженні видання Politico, пише Українська правда.

За даними британської групи Logically, що досліджує дезінформацію, оголошення про вакансії в компанії Wagner, найманці якої діють у кількох країнах, за останні 10 місяців набрали майже 120 тисяч переглядів у двох соцмережах.

Дописи публікуються десятками мов, зокрема французькою, в’єтнамською та іспанською. Вони також містять контактні номери телефонів, акаунти в Telegram і пропозиції зарплат, які дорівнюють близько 2 800 євро на місяць, а також різні пільги, включаючи медичне обслуговування.
За словами керівника Logically Кайла Волтера, деякі з цих постів є «справжніми пропагандистськими фільмами» в поєднанні з номерами телефонів.

В одному з дописів французькою мовою повідомляється, що найманці отримують оплачувані вихідні, медобслуговування, високу платню і можливість працювати по всьому світу.

У компанії Meta, яка є власником популярної соцмережі Facebook, запевняють, що знають про небезпечність групи «Вагнер» і «вона не може бути присутньою» на їхніх платформах. Там додали, що компанія видаляє цей контент, якщо його помічає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus