USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Mail.ru збирала дані користувачів Facebook, – ЗМІ

11 Липня 2018 19:44
Російська компанія Mail.Ru Group отримувала доступ до персональних даних користувачів Facebook вже після того, як політика соціальної мережі про передачу такої інформації третім особам була змінена.

Про це повідомляє CNN.

Зокрема, в матеріалі йдеться, що компанія з РФ розробила для Facebook сотні додатків, які давали можливість збирати персональні дані користувачів. Це відбувалося до 2015 року, коли соцмережа легально дозволяла стороннім додаткам збирати дані користувачів.

Після зміни політики Facebook доступ до персональних даних для додатків був закритий, проте два додатки Mail.Ru Group, зазначає видання, ще протягом двох тижнів з дозволу соціальної мережі могли збирати таку інформацію.

У статті згадується лист Facebook у Конгрес США, в якому говорилося, що після травня 2015 року, коли набрала чинності заборона, соцмережа надала доступ додатків 61 компанії, зокрема і Mail.Ru Group.

Віце-президент Facebook з питань співробітництва ІМЕ Арчібонг розповів, що у керівництва соціальної мережі немає ніяких підстав вважати, що Mail.Ru Group неналежним чином скористалася отриманими даними. Разом з тим він уточнив, що наразі в Facebook проводиться розслідування, що стосується і Mail.Ru Group, поряд з іншими компаніями.

Як повідомлялося, компанію Facebook можуть оштрафувати на суму понад 660 тисяч доларів США через співпрацю з компанією Cambridge Analytica, після якої стався витік даних користувачів. Також Facebook надавав доступ до персональних даних користувачів найбільшим виробникам смартфонів і інших електронних пристроїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 12 Липня 2018 00:16
Та вже кажіть одразу, що то клятий Путін особисто сидів днями і ночами в Кремлі біля комп'ютера і збирав ті нещасні персональні дані користувачів. :)
Horrible Dr. до Українець Показати IP 12 Липня 2018 10:04
до чого тут путін? у вас вже криша з ним їде. а то що спецслужби рф збирають дані то давно не секрет. всі такі веселі, нема чого приховувати, але якщо треба буде, то вони будуть знати під який ти кущ ходив і з якою коханкою переписувався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus