USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ONUKA у Луцьку - про цінність часу та людей, які поруч. ФОТОРЕПОРТАЖ

30 Травня 2017 08:43
Довгоочікуваний концерт популярного українського гурту Onuka, особливістю якого є використання національних народних мотивів та інструментів в електронній музиці, відбувся у понеділок, 29 травня, в облмуздрамтеатрі.

Лучани довго чекали на приїзд гурту, адже до цього Onuka виступала у нашому місті аж рік тому – на музичному фестивалі «Бандерштат».

Фанати заповнили приміщення облмуздрамтеатру задовго до початку концерту та оваціями зустріли появу на сцені учасників гурту: вокалістку та авторку текстів Нату Жижченко, клавішницю та бек-вокалістку Дарину Серт, ударницю Марію Сорокіну, бандуриста Євгена Йовенка та інших музикантів.

Перед тим як заграти перший трек, вокалістка Ната звернулася до шанувальників: «Дякуємо вам за те, що знайшли час прийти на наш концерт. Адже час – це найважливіша річ у нашому житті. Цінуйте його, проводьте більше часу зі своїми рідними людьми», - сказала вона.

Під час виступу музиканти вдало поєднували добре відомі хіти з першого альбому, такі як Look (перший сингл гурту), Zavtra, Around Me та композиції із міні-альбому Vidlik, що побачив світ на початку 2016 року. Також варто відзначити атмосферний відеоряд на бекграунді, який чудово доповнював музичну частину виступу.
Фанатам не вдалося довгий час всидіти на своїх місцях, адже запальні мелодії так і спонукали до танцю. Імпровізований танцювальний майданчик у центрі приміщення зібрав чималу кількість людей, яку одразу ж помітила вокалістка гурту та закликала усіх охочих не стримувати емоцій та приєднуватись до танців.

Окремо виділила Ната трек Misto, адже, з її слів, Луцьк для неї є рідним містом, оскільки довгий час тут проживав та працював її батько, і саме Луцьку вона присвятила цей трек.
Шквал емоцій та овацій гурту було перервано розповідю Нати про історію написання треку 1986. Як відомо, головним джерелом натхнення для матеріалу міні-альбому VIDLIK, до якого входить і трек 1986, послужила Чорнобильська катастрофа та її вплив на життя України. «Мій батько був ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС… Давайте помолимося за усіх, хто втратив своїх близьких через цю трагедію. А також помолимося за тих, чиї імена забуті, але їхній внесок у порятунок світу був неоціненний», - звернулася до слухачів Ната. Трек 1986 присвячений саме трагедії на ЧАЕС. У ньому використані справжні переговори диспетчерів пожежних частин.

Потому Onuka просто таки «розірвала» залу виконанням треку Vidlik, який поєднує «вокал» веб-сервісу GoogleTranslate з народним басовим інструментом бугаєм, та іншими треками з однойменного міні-альбому.
Насамкінець виступу гурт зіграв трек Time, в якому йдеться про неможливість зупинити час, тим самим підкресливши слова вокалістки на початку концерту про важливість та недооціненність часу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
66777 Показати IP 30 Травня 2017 10:24
АХАХА!!! Я ДИХАТИ ХОТiти??? В ЛУцьку де все ваняэ!!! Добре що вона какати не хотiти....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus