USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

SpaceX загубила 40 супутників Starlink через геомагнітну бурю

9 Лютого 2022 13:18
Компанія Ілона Маска SpaceX втратила зв’язок із 40 супутниками Starlink. Вони не змогли вийти з безпечного режиму та почати корекцію орбіти через підвищений атмосферний опір на низьких висотах.

Про це йдеться у блозі SpaceX, передає УНІАН.

Через магнітну бурю опір повітря став на 50% сильнішим, ніж при попередніх запусках. Фахівці вирішили перевести супутники в безпечний режим, у якому вони переміщалися б на орбіті «боком». Завдяки таким маніпуляціям вдалося б знизити опір, але апарати все одно вийшли з ладу.

«Супутники, що вийшли з ладу, становлять нульовий ризик зіткнення з іншими об’єктами. Конструкція Starlink передбачає повну руйнацію при вході в атмосферу Землі, падіння уламків на планету або утворення космічного сміття виключено. Ця унікальна ситуація демонструє, яку роботу виконала команда Starlink, щоб запобігти утворенню сміття на орбіті Землі», – зазначили у компанії.

Читати ще: Українців попередили про подвійний удар магнітних бур в лютому. Коли чекати

Наразі на орбіту вивели близько 1300 супутників Starlink для роздачі інтернету в важкодоступні місця Землі. У компанії впевнені, що до 2024 року технологія забезпечить з’єднанням весь світ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus