USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

TikTok отримав попередження від ЄС через поширення фейків після атаки ХАМАСу на Ізраїль

13 Жовтня 2023 21:29
В Євросоюзі попередили соцмережу TikTok про дезінформацію, що поширюється на платформі після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль. У соцмережі спостерігається сплеск дезінформації про війну, в тому числі неправильно маркованих відеороликів.

Про це повідомляє ВВС.

У ЄС надіслали листа генеральному директору компанії Шоу Зі Чу, закликавши його терміново активізувати зусилля і пояснити протягом наступних 24 годин, як TikTok дотримується європейського законодавства.

В ЄС заявили, що соцмережа повинна пам’ятати про свою популярність серед молоді.

«TikTok має особливе зобов’язання захищати дітей і підлітків від насильницького контенту і терористичної пропаганди, а також від викликів смерті і потенційно небезпечного для життя контенту. DSA (Закон про цифрові послуги, – ред.) встановлює дуже чіткі зобов’язання, яких TikTok повинен дотримуватися», – сказав єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.

У серпні 2023 року ЄС запровадив нові закони, які регулюють тип контенту, дозволеного в інтернеті. Закон про цифрові послуги вимагає від так званих «дуже великих онлайн-платформ» активно видаляти незаконний контент і демонструвати, що вони вжили для цього заходів на вимогу.

Читати ще: Соцмережа Х видалила сотні акаунтів, пов’язаних з ХАМАСом

Угода DSA дозволяє Євросоюзу проводити перевірки і, якщо він буде незадоволений, – перейти до офіційного розслідування.

Якщо комісія вирішить, що платформа не дотримується вимог або не вирішує виявлені проблеми і ризикує завдати шкоди користувачам, можуть вжити більш радикальних заходів: великий штраф, а в крайньому разі – звернення до суддів з проханням тимчасово заборонити платформу на території ЄС.

Раніше Єврокомісар Бретон закликав Ілона Маска боротися з поширенням дезінформації на платформі X після атаки палестинського ісламістського угруповання ХАМАС на Ізраїль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus