USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Американська авіакомпанія втратила майже $ 800 млн після скандалу з пасажиром

12 Квітня 2017 07:00
Капіталізація авіакомпанії United Airlines впала майже на $ 800 млн після інциденту з пасажиром, якого працівники служби безпеки насильно зняли з рейсу, повідомляє Главком з посиланням на Gizmodo.

Капіталізація компанії впала більш ніж на $ 750 млн до моменту публікації новини, з $ 22,5 млрд до $ 21,7 млрд.

Нагадаємо, з рейсу американської авіакомпанії United Airlines з Чикаго в Луїсвілл виволокли пасажира через брак місць. Чоловіка проволокли по коридору на очах у пасажирів.

На відео, викладеному в мережу, видно, що в салоні літака знаходяться охоронці аеропорту. Після короткої розмови з одним з пасажирів вони хапають його за руки і намагаються витягнути. Чоловік кричить, б’ється головою об підлокітник і втрачає свідомість. Цей факт не бентежить службу безпеки. Один із охоронців виносить пасажира з літака під крики обурених і шокованих людей.

Очевидець інциденту Одра Д. Бріджес розповіла в Facebook, що авіакомпанія помилково продала на цей рейс більше квитків, ніж було місць у салоні. В United Airlines запропонували кожному пасажиру залишити літак в обмін на оплачену ніч в готелі, грошову компенсацію і квиток на наступний день. Проте на заклик ніхто не відгукнувся, тоді «зайвого пасажира» вибрали навмання.

«Жертвою» виявився лікар, який заявив, що не може відкласти політ, оскільки його чекають в госпіталі. В авіакомпанії його відмову не прийняли.

З повідомлення United Airlines: «Один із пасажирів відмовився добровільно покинути повітряне судно, і нам довелося викликати охорону. Приносимо вибачення за овербукінг».

Овербукінг (дослівно перебронювання) – маркетингова стратегія, за якої компанія приймає на себе більше зобов’язань з надання послуг, що може виконати, в розрахунку на те, що не всі з узятих зобов’язань дійсно доведеться виконувати. Наприклад, авіакомпанія продає більше квитків, ніж є місць на рейсі: якщо хтось з пасажирів не полетить або запізниться на рейс, його місце займе інший. В результаті деяким клієнтам доводиться пропускати рейси, але зазвичай їх відправляють наступним літаком і дають компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus