USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Viber переніс свої сервери у Росію

20 Жовтня 2015 18:48
Адміністрація сервісу обміну інтернет-повідомленнями Viber розмістила в Росії свої сервери з персональними даними громадян.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на московського представника компанії Viber Media Альону Грачову, -передає Укрінформ.

"У Росії зберігатимуться номери телефонів, логіни і паролі користувачів. Повідомлення ми не зберігаємо, вони знаходяться на пристроях користувачів", - сказала Грачова.

На думку юристів компанії, меседжери також потрапляють під закони "Про персональні дані" і "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", які зобов'язують зберігати персональні дані росіян на серверах, розташованих на території країни. Відповідні поправки до законів набрали чинності 1 вересня 2015 року.

Нові правила пропонують оператору забезпечити запис, систематизацію, накопичення, зберігання, оновлення, вилучення персональних даних громадян Росії із використанням баз, що знаходяться на території країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 19:02
Владелец мессенджера Viber Media — международная компания Viber Media с главным офисом на Кипре, с пунктами разработки в Белоруссии (Минск, Брест) и Израиле. Компанию основали сами создатели мессенджера. До февраля 2014 года крупнейшими акционерами Viber Media являлись израильские семьи Шабтай (55,2 % акций) и Марко (11,4 %), а также американская компания IRS West (12,5 %). С февраля 2014 года 100 % акций компании принадлежит компании Rakuten японского миллиардера Хироси Микитани. Добавим сюда то, что Россия (о других странах я вообще подобного не слышал) заключила со швейцарскими банками международное соглашение о том, что на вклады российских подданных в этих банках распространяется российское законодательство. Вот и получаем то, почему эта компания начала выполнять российское законодательство - информация о российских гражданах должна храниться на серверах, расположенных в России. ,
Василь Показати IP 20 Жовтня 2015 21:22
Шановні кацапи, а про україну щось чути? :)
саня до Василь Показати IP 20 Жовтня 2015 22:02
украинці також сидять на росіських серверах
Анонім до саня Показати IP 21 Жовтня 2015 09:16
і вже давно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus