USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найбільше склеротиків - серед волинян

13 Червня 2014 15:45
Волинь займає перше місце за кількістю хворих на розсіяний склероз.

Про це під час прес-конференції, приуроченої до професійного свята – Дня медичного працівника, наголосила головний позаштатний спеціаліст з неврології управління охорони здоров’я ОДА Ольга Шульга.

Через те, що волиняни дуже часто хворіють розсіяним склерозом, медики створили спеціальний реєстр пацієнтів.

Однак, зі слів лікаря, проблема у тому, що на Волині згідно із розписом штату лікарень не передбачена така посада, як реабілітолог. А це ускладнює процес одужання хворих.

Крім того, через відсутність кваліфікованих реабілітологів потерпають хворі, які пережили інсульт. Тоді як від тромболізису та реабілітації повністю залежить їхнє майбутнє. До слова, Волинь - перша область в Україні, де у 2005 році, переймаючи європейські стандарти, вперше провели таку процедуру. У Луцьку тромболізис зробили десятьом пацієнтам.

А от серед планів на майбутнє, фахівець із медичної галузі назвала створення генетичних лабораторій:

«Генетичні лабораторії – майбутнє, у яке хочеться вірити. Гени ми не змінимо, але лікування залежить саме від їх набору. Знаючи генотип, можна підібрати правильне лікування», - зазначила вона.

Довідково:
Тромболізис – розчинення тромбів за допомогою спеціальних препаратів - тромболітиків методом введення у вену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus