USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«А як же українські замки?»: Нищук запропонував відправити кращих фахівців відновлювати Нотр-Дам

16 Квітня 2019 17:53
Міністр культури України Євген Нищук у зв’язку з масштабною пожежею в Соборі Паризької Богоматері запропонував допомогу українських фахівців, щоб ті взяли участь у відновленні культурного пам’ятника. Проте його ентузіазм не розділили українці, які у Фейсбуці нагадали йому, що було б непогано, якби «кращі фахівці» взяли участь у відновленні українських пам’яток і замків, пише Страна.

Міністр висловив жаль і заявив, що Україна готова відправити кращих фахівців до Франції. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Робота Мінкультури – збереження для майбутніх поколінь усіх культурних та історичних пам’яток, мистецьких надбань, яким володіє Україна. І ми, як країна, яка втрачає спадщину на окупованих територіях, як ніхто інший знаємо, як боляче спостерігати це вживу... Від себе хочу відзначити, що готові максимально швидко направити своїх кращих фахівців і реставраторів для робіт з відновлення Собору», – додав Нищук.

Українці ентузіазм міністра не розділили і нагадали йому, що було б непогано, якби «кращі фахівці» взяли участь у відновленні українських пам’яток і замків.

«Українські замки відреставрувати не хочете, силами тих фахівців? Французи якось без вас упораються, напевно», – написала Настя Лукашевич.

«Ми втрачаємо спадщину не тільки на окупованих територіях, у Львівській області розвалюються замки, палаци, костели, до яких немає ніякого діла, в інших регіонах те саме», – зазначив Дмитро Костюк.

«А назвіть об’єкти, які ці фахівці у нас відреставрували?» – прокоментував Олексій Шеліховский.

«Вишліть краще майстрів для побудови концертного залу Національного симфонічного оркестру України! 23 роки колектив без приміщення! Ганьба!» – написала Інна Набитович.

Користувачі також закидали міністра величезним списком невідреставрованих об’єктів культурної спадщини України: це і старовинний цех пивзаводу в Івано-Франківську, і Червоноградський замок в Тернопільській області, і Підгорецький замок на Львівщині (на головному фото), і Невицький замок, і багато інших.

Нагадаємо, французьким пожежникам вдалося взяти під контроль пожежу у Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася у понеділок пізно ввечері. Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам’яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Навуходоносор Показати IP 16 Квітня 2019 18:02
Нищеброд предложил и свои пять копеек к собранному уже богатыми европейцами и американцами на восстановление собора почти миллиарду(!) долларов! Вся суть работы украинского чиновничества - понты! И желание понравится! Но уже ничего не поможет - слуга всех господ и порохобот Березовец изрядно подпортил имидж стране своим идиотским заявлением о пожаре, увязав его причину с приездом в Париж Зеленского. Почитайте заявление посла Франции в Украине. Стыдно за березовцов, нищуков и иже с ними...
Прр Показати IP 16 Квітня 2019 18:02
А нам не треба, розберемо на цеглу.
Реаліст Показати IP 16 Квітня 2019 18:34
Ще пожежу не погасили, не оцінили збитків і стану самого приміщення, не вирішили, що робитимуть далі, а наші, як Пилип з конопель вистрибнули.... Щоб не виглядати ідіотами, треба знати, коли допомогу пропонувати.....
скептик Показати IP 16 Квітня 2019 18:54
нафіга потрібен міністр культури в країні, влада якої не має поняття, що таке культура, і яку питання культури взагалі не хвилює ?
Навуходоносор Показати IP 16 Квітня 2019 19:09
Брависимо, "Скептик"!
Винен Показати IP 16 Квітня 2019 20:20
Янукович, бо культуру, освіту віддав націкам. Толку не буде, поки уляни омеляни зоряни будуть на волі.
Упс! Показати IP 16 Квітня 2019 20:41
Тепер заробітчан й до Франції відправлять!? Скіко цей невіглас за свою посаду відвалило!? Ясно одне -в себе під носом реставрацію історичних будівель не робили й не роблять , а пхають носа ,де їх навіть не згадають й не попросять
1 Показати IP 17 Квітня 2019 06:59
панти перед заходом. замкі нікого не цікавлять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus