USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«А в суді, як завжди, цирк»: засідання у справі «22 запорожців»

20 Травня 2016 10:11
Судове засідання у справі «22 запорожців» відбулося вчора, 19 травня, у Володимир-Волинському міськрайонному суді.

Про це написав у Фейсбуці правозахисник Василь Нагорний.

«Справа «22 запорожців». Сьогодні військова прокуратура завершила долучати до матеріалів справи характеризуючі дані на бійців. Дещо забракували, дещо додали.

Наступне засідання відбудеться 17 червня 2016 року і сподіваюсь, що прокуратура таки буде долучати вже реальні докази, які на її думку підтверджують вину бійців. Поки в справі пусто», - йдеться у дописі.

На думку Василя Нагорного, найімовірніше, справу завершать слухати в наступному році.

«Загалом , роблю прогноз, що справу завершимо слухати в наступному році, звичайно, якщо військова прокуратура не відмовиться від обвинувачення. Бійці готові себе захищати, давати покази, доводити невинуватість. Шкода тільки, що все це забирає в них час і поглиблює «посттравмат», - написав правозахисник.

ЧИТАТИ ЩЕ: СОРОМ СУДДІВ ТА ЗМІНА РИТОРИКИ: СТАТИСТИКА ПО СУДАХ НАД БІЙЦЯМИ 51 ОМБ

Традиційно підтримати хлопців прийшли активісти, журналісти представники інтелігенції громадських організацій і просто не байдужі до долі військових люди.

«Всім, хто приходить до суду, всім, хто допомагає, всім, хто сьогодні був біля стін військової прокуратури і «культурно» висловив своє невдоволення - величезне дякую», - пише Василь Нагорний.

Наразі справу проти воїнів 51-ої бригади розглядатиме суддя Лященко. Його попередник, що тривалий час вів судовий процес, пішов на пенсію, - пише Волинь:Світ.

Саме ж судове засідання було більше схоже на цирк - повідомив у соціальній мережі Фейсбук член виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Олександр Приступа : «…а в суді, як завжди, цирк… наші адвокати молодці…».

Нагадаємо, сьогодні в апеляційному суді Волинської області, о 10:00 годині розглядатимуть справу бійця, який зі своїм підрозділом заслуговує на високі державні нагороди, але поки його намагаються судити - справа Віктора Котика.

Нагадаємо, 25 серпня воїну Віктору Котику прокуратура вручила повідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року. Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою. На жаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ої бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож, залишивши свої координати для виклику, Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька. Після повернення додому хлопця нагородили пам’ятним знаком за «Воїнську доблесть», а через декілька днів принесли повідомлення про підозру. Історія Котика уже давала надію. Однак у справі волинського бійця Віктора Котика подали апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus