USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аеропорт – не корівник, а 100 мільйонів – крапля в морі, - Єремєєв

24 Грудня 2010 13:58
Відомий бізнесмен та політик з Волині Ігор Єрємєєв вважає, що Луцький аеропорт буде економічно невигідним.

Про це він сказав 24 грудня в інтерв’ю «Волинській правді».

«Аеропорт – це не корівник. Це – мільйонні інвестиції. 100 мільйонів – це крапля в морі. Можна зліпити щось подібне на аеропорт, але це не буде самодостатнім великим аеропортом. Навіть не буде таким, як у Рівному», сказав Єремєєв.

Нагадаємо, у понеділок перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко, заявив, що Луцький аеропорт може отримати державну інвестицію у сумі ста мільйонів гривень.

Ігор Єремєєв зазначив, що аеропорт у місті з 200 тисячами населення має право на життя хіба в розвинутій країні. «В нашій країні, на превеликий жаль, на сьогоднішній день аеропорт в Луцьку буде економічно не вигідний», - сказав він.

Бізнесмен назвав умови, які, на його думку, зробили б аеропорт «бізнесовим проектом». По-перше, він має знаходитися поруч з великим містом-мільйонником і бути резервним аеропортом на випадок непогоди. «Теоретично біля нас є Львів, для якого ми могли би бути резервним аеропортом. Але є й Рівне, де аеропорт на сьогодні діє», - прокоментував Єремєєв.

По-друге, він може знаходитися на трансатлантичних магістралях, і тут будуть приземлятися вантажні літаки для дозаправки. «Але якщо він долетить до Луцька, то чого не може долетіти до Варшави?», - додав бізнесмен.

«Чи зроблять аеропорт до «Євро-2012»? Не знаю. Я живу у Луцьку і дуже хочу, щоб в нашому обласному центрі, як і в Рівному, теж був аеропорт. Але як бізнесмен, як економіст я добре розумію, що є ще такий чинник як економічна вигода. Думаю, що при реалізації цього проекту цей важливий чинник обов’язково врахують», - сказав Єремєєв.

«Треба спочатку задати собі запитання та знайти на нього відповідь: а який літак тут сяде? Яка в ньому буде кількість місць, яка ціна квитка? Скільки населення і куди готові літати? За які кошти люди з Маневич готові приїхати , заплатити і кудись полетіти? Ми постійно говоримо, що в нас великий рівень безробіття, але при цьому плекаємо думку про ефективний аеропорт. Аеропорт не може працювати, якщо немає людей, які купують квитки. І літак, в якому сидить 5 пасажирів – не ефективний», - додав бізнесмен.

Разом з тим, бізнесмен зауважив, що на Луцькому аеропорті «можуть приземлятися маленькі літаки економ-класу. Вони, мабуть, матимуть право на посадку, бо луцький аеропорт може бути дешевим в обслуговуванні. Їм вигідніше приземлитися в Луцьку ніж, у Львові».

«Євро-2012» не нагодує стражденних. Ця спортивна подія триватиме всього два місяці. Готелі і стадіони за цей період не окупляться», - вважає бізнесмен.

«Євро-2012» можна використовувати тільки як стимул. Можна багато чого набудувати, а потім не використовувати. «Євро» – справа не дешева, але вона дає потенціал для розвитку», - додав Єремєєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Місцевий Показати IP 24 Грудня 2010 14:17
Гарна стаття. Нормально все розкладено по пунктах. Ось у чому різниця між "конфеткою" з телевізора і реальними діями. Хочеться щоб побільше було таких роз'яснюючих статей. А то тільки обіцянки - аеропорти, переходи біля вокзалу, фонтани музичні, 2012... Набридли ті "конфетки"!
Віктор Показати IP 24 Грудня 2010 14:26
А якще дєрєбан? Полюбе ж треба щось з проекту видоїти. Вважаю що гроші туди полюбе якісь вкладуться, зовсім незважаючи на недоцільність.. По дорозі їх так рази в три поменьшає.. і буде недореставрований аеропорт, так як і міст через колії і фонтан в центрі
Степа Показати IP 24 Грудня 2010 14:35
Очень уважаю этого человека. Умный и удачливый. Но позволю себе не согласиться с его настроением. Первое, что должно быть это бюджетная авиокомпания готовая осуществлять рейсы в Западную Украину. Отдать ей этот аэропорт за 1$. Второе, что должно быть это полоса. Полоса и навигация одни из самых лучших в Украине. Третье чего быть не должно это аппетита на земли вокруг аэропорта. :) Господин Еремеев или лукавит, или не с той ноги. Кто знает? Яркий пример Аэропорт Катовиц
Кабан до Степа Показати IP 24 Грудня 2010 15:59
Степа... Івахів?
Oper до Степа Показати IP 24 Грудня 2010 16:36
Степа, підтримую. Тільки бюджетний аеропорт - це вихід для Луцька, головне щоб наші тупі місцеві чиновники не заважали то економічний зиск від нього буде 100%. От якби на аеропорт мільярд дали то тоді ІМЄ це дійсно зацікавило(а так і Рівне йому нічо), а 100 лімонів - це так фігня
Ліберал Показати IP 24 Грудня 2010 14:48
Як на мене, абосолютно чесна і професійна оцінка бізнесмена, топ-менеджера практика. Континіум нізащо б кошти у такий проект не вклав би. Аєропортом у Луцьку пудуть користуватися хіба чиновників для понтів, проте його будівництво чудовий спосіб відмити державні кошти..
Кабан до Ліберал Показати IP 24 Грудня 2010 16:10
Вклав би і Континіум і Столяр і Мартиняк. Тільки немає що. Я згідний якщо робити аеропорт на подобі Рівного- то гроші в "небо"(на вітер), але якщо поставити за мету створити Універсальний Міжнародний Аеропорт, щоб не тільки люди з Маневич змогли в Анталью злітати, але й люди з ПЕНТАГОНА свої літаки для дозаправки на Ірак, або Афган заправляти. додатково створити термінали на подобі DHL або TNT віддати їм землю нехай інвестують-будують-працюють.Це цілком реально адже зарплата, земля, будматеріали в Україні дешевші(тим паче у Луцьку). От тільки чиновники дорожчі! СЛАВА УКРАЇНІ-Героям СЛАВА!!!!!!!
Так Показати IP 24 Грудня 2010 15:21
А чого раптом Єрємєєв згадав за аеропорт ? Вже всі питання з боргами вирішені і нафта в херсон полилася на реконстуйований завод? Смуга і навігація дійсно хорошы - у в/ч звичайно. тому як казав Вінні Пух "это жу-жу неспроста")
Журналіст Показати IP 24 Грудня 2010 15:44
Єремєєв - молодець!!! Коротко і лаконічно дав відповідь для байцимів, грицюків, хомичів і їх небагатьох прихильників. Вельми хотілося б, щоб недолугі чиновники викинули з голови міражі (спраглому в пустелі бачиться струмок з холодною водою), а взялись за більш конкретні справи: зарослу бурянами землю, вирізання корів, підготовку до посівної, яка не за горами (солярка, бензин, насіння, дешеві кредити, техніка і ще море проблем). Проте у них сьогодні в голові інша проблема - митниці, дороги, аеропорти, де можна закопати гроші і взяти "відкат". Або іновації - придумати і випускати туалетний папір, який би пахнув духами "BADGLEY MISCHKA".
Стрийко до Журналіст Показати IP 24 Грудня 2010 16:09
Печерні у нас журналісти. Пишіть краще про буряни, корівники та солярку. Єрємєєв правий у тому, що аеропорт буде економічно невигідний, якщо до нього ставитись як до самодостатнього об'єкта (типу, головне побудувати - а далі як буде). Важливо розуміти - аеропорту потрібен економічний розвиток регіону ТАК САМО, як економічний розвиток регіону в значній мірі залежить від наявності аеропорту.
Akimbo Показати IP 24 Грудня 2010 15:54
Правий на 200%
Тарас Показати IP 24 Грудня 2010 16:31
Для ТАК. Тут навіть коню зрозуміло: до нього звернулась з запитом "ВП". Він відповів. Запитають за нафту - він відповість. При чому тут нафта, Херсон, борги? Ніхто ж на тебе їх не вішає. Хреново бути бараном і робити пук в воду. Заздриш? Очевидно, немає за що проїхати в маршрутці? Працювати треба. Козел!
Таня Показати IP 24 Грудня 2010 16:49
Стрийку. Дуже вже гарний ти економіст. Так повязав економіку з аеропортом і напаки, що гірше бути не може. В дрібних обласних центрах (Ужгород, Тернопіль, Івано-Франківськ) і .т.п є аеропорти. Ними користуються "човники" для возіння китайського і турецького барахла чартерними рейсами. А ще возять турецьке і єгипетське золото в піхві (влагіліще) для таких економістів, як ти.
Стрийко до Таня Показати IP 24 Грудня 2010 18:20
Таня, Ви швидше за все, кращий спеціаліст з возіння єгипетського золота, ніж я, тому не заперечуватиму. Проте в чому заперечення по суті? За Вашою логікою потрібно також відмовитись від переходу Ягодин, тому що там теж багато що перевозять. Давайте взагалі закриємось від усього світу і будемо думати тільки про свої бур'яни та коровники, як це пропонує Журналіст.
Стрийко до Таня Показати IP 24 Грудня 2010 18:29
І ще додам. Головна сутність мого першого коментаря у тому, що розвиток області і розвиток аеропорту - це дві взаємопохідні речі. Без ПАРАЛЕЛЬНОГО розвитку економіки області доля аеропорту плачевна. Тому може й добре, що у нас буде невеликий аеропорт із (сподіваюсь) невисокими постійними витратами - так йому буде легше вижити і протриматись до виходу хоча б на точку беззбитковості.
Стрийко до Таня Показати IP 24 Грудня 2010 18:38
Для чого області аеропорт? Якщо ми думаємо, що закордонні інвестори приймають рішення виключно раціонально - ми помиляємось. Дуже часто на прийняття рішення впливають суто егоїстичні міркування, зокрема швидкість і зручність "доставки тєла". Якщо за рік роботи аеропорту хоча б 2-3 "імпортних тєла" приймуть рішення інвестувати в область - це, я думаю, вже добре.
Стрийко до Таня Показати IP 24 Грудня 2010 18:46
Для чого інвестору аеропорт? Фіг його знає! Поки що возити немає кого. Толк від аеропорту буде тільки тоді, коли рівень добробуту наших жителів дозволить їм літати. А це можна зробити тільки якщо рівень інвестицій в економіку області зросте. А для цього - треба "тєла", і якомога більше. Висновок: аеропорт - інвестор - інвестиції - робочі місця - збільшення доходів населення - доходи для аеропорту. Проблема в тому, що повне коло замкнеться за 10 (в кращому разі) або 100 (якщо керуватимуть процесом Журналісти і Тані) років.
САМ Дурак Показати IP 24 Грудня 2010 17:18
А цікаво з того Люцького агеропорту, бігме, в Нову Зеляндію чарти летітимуть? Коли так, я перший купую квитки для всієї своєї родини!!!
дідо Показати IP 24 Грудня 2010 18:02
Єрємєєв та Клімчук накинули оком на аеродром,у них слина тече хапанути безкоштовно...тому і говорять про малу авіацію,бо якшо держава зробить для великої, то ніхто туди більше не влізе... Пі.Сі. нехай би Єрємєїв віддав міліонні борги селянам,які його заводи Ковельмолоко та В-В комбінат завинили за молоко...
ZloyDed Показати IP 24 Грудня 2010 19:45
Про аеропорту давно говорили інвестори, які працюють у нас в області, це - СКФ (підшипниковий), Кромберг, Нестле (Торчін) ... Вони зацікавлені в його використанні, а там і інші зацікавляться!
ліберал Показати IP 24 Грудня 2010 20:28
Краще б держава на цих 100 млн. тролейбусів в Луцького автозаводу замовила, толку було б явно більше..
Місцевий до ліберал Показати IP 25 Грудня 2010 21:26
100%
Missis_mom Показати IP 24 Грудня 2010 21:26
Чесний, розумний, молодчина... Просто кришталево чиста людина. Тьху! Смердить слухати. Хай ліпше розкаже як він свої мільйончики заробив, як розвалив ракетну частину в Журавичах, як звідти паливо цистернами вивозили.
Чуперадло Показати IP 25 Грудня 2010 15:30
Хай Єремеєв розкаже як в Надра-банку кредит з порушенням закону брав!!! Махінатор. І як людям офіційно мінімалку платить, а все інше в конвертах!!!
Бармалей Показати IP 25 Грудня 2010 19:24
А що спиртзаводом подавились? Чи таки випросилиу Азарова?
лучанка Показати IP 26 Грудня 2010 17:30
Єремєєв хороший бізнесмен. Але розкажу новину: зять глолови "Луцького райагропостачу" Салецької працював у "Континіумі" і мав доступ до фінансів тай вкрав в Континіума в 2006-2008 роках 2 400 000 грн. - перераховував нібито за транспортні і інші послуги на рахунки "Луцького райагропостачу", тобто, тещі Салецькій з с. Липини і швагру Якимчукук Валентину на ТзОВ "РММ" . Дали зятю Салецької 7 років. Ото бізнесмен.
Гість Показати IP 27 Грудня 2010 01:25
Коли особа такого калібру виступає з подібними публічними заявами в компанії однополчан тільки сліпий не помітить якусь особисту зацікавленість, чи там образа якась, щось не поділили ? А в патріотичні почуття олігархів я давно не вірю - в них немає ні національності ні кастової, расової, чи будь-якої іншої приналежності, окрім приналежності до ради акціонерів, уви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus