USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Африканська чума свиней дісталася кордонів України

18 Червня 2010 12:27
Режим надзвичайної ситуації введений в сусідньому з Україною Кам'янському районі Ростовської області Росії, де підтверджений спалах африканської чуми свиней.

Про це інформує ТСН.

Як повідомив 18 червня представник прес-служби головного управління МНС Росії по Ростовській області, падіж однієї свині в особистому підсобному господарстві селища Лісний Кам'янського району стався кілька днів тому. А 16 червня лабораторія підтвердила наявність вірусу африканської чуми свиней. Всі свині - 27 голів - були знищені.

«Рішенням спеціальної комісії з вечора 17 червня на території всього району введено режим надзвичайної ситуації, визначені перша і друга загрозливі зони», - сказав співрозмовник.

Він уточнив, що, згідно з планом щодо запобігання подальшому поширенню хвороби, в районі селища планується установка двох карантинних постів, будуть організовані подвірні обходи та інформування населення.

У Костянтинівському районі, де у фермерському господарстві хутора Правда 16 червня лабораторія також підтвердила вірус, заплановано знищення всього поголів’я - 156 свиней.

Із початку року Ростовська область перенесла вже кілька великих спалахів чуми свиней. Так, в лютому вірус був виявлений в особистому підсобному господарстві в Гуково, після чого все поголів’я свиней в місті - більше 350 голів - було знищено. Збиток склав близько 2,23 мільйона рублів.

У середині травня спалах стався на свінотоварной фермі ТОВ «Козачий край» в Тацинському районі, де знищено майже 2 тисячі голів свиней. А в кінці травня - на свинарському господарстві «Донське» у Жовтневому районі. Там знищено майже 4 тисячі свиней.

Довідково:

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) вперше була зафіксована в 1903 році в Південній Африці.

У природних умовах до захворювання сприйнятливі домашні та дикі свині.

Зараження відбувається при контакті здорових тварин із хворими. Для людини вірус небезпеки не представляє, проте завдає колосальної економічної шкоди.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus