USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ахметов і Льовочкін виявилися причетними до справи Манафорта, – СNN

10 Січня 2019 10:04
Екс-голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт імовірно передавав дані соціологічних опитувань, пов’язаних з президентськими виборами у США, українським олігархам Сергію Льовочкіну і Ринату Ахметову.

Про це повідомляє СNN з посиланням на джерела, ознайомлені зі справою, пише Укрінформ.

«Сергій Льовочкін і Ринат Ахметов, два українських олігархи, які роками платили Полу Манафорту за його політичну роботу в своїй країні, були можливими одержувачами даних американських опитувань, якими Манафорт поділився з Костянтином Кілімніком під час президентської кампанії 2016 року», – йдеться в повідомленні.

Раніше у команді спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує справу щодо втручання РФ у американські вибори, вже називали олігархів ключовими «щедрими прихильниками лобістської роботи Манафорта в Україні».

Спочатку Міністерство Юстиції США просило Мюллера вивчити зв’язки проросійських українців з Манафортом для того, щоб зрозуміти як вони можуть співвідноситися з іншими твердженнями про координацію дій Кремля з кампанією Трампа.

Як зазначається, протягом декількох років Манафорт заробив мільйони на «своїй українській політичній роботі». В ході судового розгляду прокуратура заявила, що це стосувалося переказу грошових коштів від Ахметова і Льовочкіна через офшорні банківські рахунки. До 2015 року виплати, ймовірно, себе вичерпали, проте в одному з листів до свого бухгалтера у серпні 2016 року Манафорт написав, що в листопаді 2016 року він очікував виплату 2,4 млн доларів за роботу, яку він виконував в Україні. Прес-секретар Манафорта підтвердив, що Манафорт розраховує отримати дохід від своїх українських політичних покровителів, включаючи Льовочкіна і Ахметова, але гроші призначалися для того, щоб відшкодувати старі борги, що передували кампанії Трампа.

Минулого місяця стало відомо, що колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт збрехав розслідуванню Мюллера принаймні щодо п’яти істотних епізодів після того, як почав співпрацювати зі слідством. Тоді як мова йшла про спроби екс-керівника кампанії Трампа приховати зв’язки з Костянтином Кілімніком, якого пов’язують з російською розвідкою.

Напередодні команда адвокатів Манафорта випадково розповсюдила документальне підтвердження, що вказує на факт його зустрічі з Кілімніком і обговорення ними українського «мирного плану».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus