USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як юрист ДТЕК Ахметова керує Опоблоком

21 Грудня 2017 16:59
Журналісти опублікували переписку, яка свідчить про прямий вплив Рената Ахметова на керівництво Опоблока.

Про це йдеться на сайті dubinsky.pro.

20 грудня під час засідання Парламенту камера зафіксувала дуже цікаву переписку між народним депутатом Опоблока Юрієм Воропаєвим і директором ахметівської компанії ДТЕК з правових питань Олексієм Захарчуком.

Переписка вказує на те, що головний юрист ДТЕК - є смотрящим за діями Опоблока в парламенті. Як мінімум, в питаннях енергетики. І в цих питаннях Оппоблок - не тільки підіграє Ахметову, а й підтримує Порошенка.

26 листопада, внаслідок маніпуляцій Порошенко термінами призначення учасників комісії з відбору членів НКРЕ та провалах терміну відбору, - кілька діючих членів комісії втратили свої повноваження. Це привело до недієздатності комісії і неможливості приймати рішення. Щоб врегулювати цю проблему, нардепи Лев Підлісецький і Оксана Продан внесли в Раду законопроект 7359, в якому запропонували, щоб у разі втрати НКРЕ кворуму (припинення повноважень чотирьох і більше членів), прийняті рішення продовжували діяти до відповідних розпоряджень нового правомочного регулятора.

Однак таке рішення блокувало можливість провести чергове підвищення тарифів на електроенергію і розподілити доходи від цього підвищення на користь теплогенерацій (ДТЕК Ахметова) для Ахметова і Порошенка, який вважається беніфіціаром його енергетичних надприбутків.

Замість цього, лояльні до Ахметова-Порошенка депутати Олександр Домбровський (БПП), Михайло Бондар ( "Народний фронт") і Юлій Іоффе ("Опозиційного блоку") внесли інший законопроект 7342-1, яким запропонували президенту заповнювати вакантні посади в НКРЕКУ до призначення нового складу (нових членів) комісії самостійно.

Тримісячний термін «безвладдя» з ручними членами дозволить Порошенку провести підвищення тарифів на електроенергію, вироблену тепелогенераціями Ахметова на 25% (що означає 15% зростання тарифів для споживача) - згідно із законом за 10 днів до кінця року НКРЕКУ повинна встановити оптові ціни на електроенергію на весь 2018 рік.

Це підвищення принесе Ахметову додатково близько 10 млрд гривень. Тому для нього було вкрай важливо не допустити прийняття закону Підлісецького-Продан - який би заморозив підвищення тарифів до призначення нових повноважних членів НКРЕ. Для цього - він віддає команду депутатам не підтримувати незручний проект закону.

І виявляється, що голосами фракції Опоблока в питанні прийняття енергетично важливих законів для Ахметова диригує навіть не він сам, а рядові менеджери ДТЕК.

Ось фото того, як опоблоківець Юрій Воропаєв, якого ще називають "адвокат Ахметова", пише СМС юристу ДТЕК Олексію Захарчуку зі скаргою на свого колегу нардепа Юлія Іоффе і просить Захарчука переконати главу фракції Оппоблока Юрія Бойко не підтримувати «антиахметовськими» законопроект № 7359, який стосується НКРЕКУ.
На що юрист ДТЕК Захарчуку пояснює, що законопрект "неприпустимий до прийняття", "недопрацьований" і "кривий". "Вони проти", - пише Захарчук Воропаєву.
Хто це "вони" і чому народні обранці повинні прислухатися до їхньої думки? По-моєму, очевидно - Ахметов, і його «патрон» Порошенко. Які дуже хочуть отримати наші з вами 10 млрд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus