USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ахметов успішно веде бізнес з «Л/ДНР»: опублікували листи в Кремль

21 Січня 2019 17:46
До журналіста Олександра Дубінського потрапив лист директора ЗАТ «Внешторгсервис», який пов'язаний з олігархом-втікачем із «сім'ї» Януковича Сергієм Курченком, віце-прем'єру РФ Дмитру Козаку.

Із тексту листів Курченка в Кремль можна зробити висновок, що Ахметов прекрасно і прибутково співпрацює з владою «Л/ДНР», пише у Фейсбук Дубінський.

«Мені передали дуже цікавий архів листувань між компанією Курченка «Внешторгсервис» і чиновниками уряду РФ. «Внешторгсервис» - це керуюча компанія всіх промислових підприємств на території «ЛДНР», які були «віджаті» в українських власників.

Але чи були вони «віджаті»? Вірніше, чи не є це способом передати бізнес під лобіювання Кремля, і таким чином уникнути звинувачень у сплаті податків до бюджету «Л/ДНР»?» - цікавиться Дубінський.

На доказ цьому журналіст опублікував один із листів, які написав директор «Внешторгсервису» Пашков віце-прем'єру РФ Дмитру Козаку. У листі йдеться про конкуренцію між «Внешторгсервисом», «Газ-Альянсом» і Алчевським меткомбінатом, що належить Олегу Мкртчану.

З тексту зрозуміло, що і Курченко і Мкртчан (партнер Тарути) з території «Л/ДНР», під прикриттям Кремля активно співпрацюють з Рінатом Ахметовим, та закуповують у нього вугілля і руду, а також орендують вагони для залізнодорожних перевезень.

Як повідомлялося раніше, завдяки афері «Роттердам+» Рінат Ахметов став найбагатшим в Україні. Зокрема, мільярди доларів заробляють на українцях Петро Порошенко, Рінат Ахметов і Віктор Медведчук завдяки схемі «Роттердам+». У тариф на електрику закладено ціну вугілля нібито купленого на біржі в Роттердамі, хоча насправді його поставляють в 4 рази дешевше з «ДНР/ЛНР», тим самим фінансуючи війну в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вуйко Показати IP 21 Січня 2019 20:34
Мародери.
11 Показати IP 21 Січня 2019 21:02
Герой і патріот а чому не в вишиванці
Анонім Показати IP 22 Січня 2019 14:40
А петя?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus