USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Потрібні голоси у Раді оплачують грошима за вугілля з «ЛДНР»?

13 Лютого 2017 16:11
Купуючи вугілля в ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей) за формулою Роттердам +, влада коштом простих українців утримує ополченців «ЛДНР». Окрім того, «зайвими грошима», які знімають з населення через завищені тарифи, провладні групи можуть оплачувати у Верховній Раді потрібні голосування і утримувати від розпаду коаліції.

Про це у Фейсбук написав редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Зі слів Дубинського, Кабмін, БПП, Народний фронт та депутати, зокрема радикал Олег Ляшко, є противниками блокади торгівлі з ОРДЛО, бо це невигідна для них схема.

«Закупівля вугілля в ОРДЛО здійснюється не за ринковими цінами, а за формулою Роттердам +, згідно з якою ми платимо за вугілля сепаратистам нібито з Роттердамського порту з перевалкою, фрахтом і ж/д доставкою до місця призначення», - зауважив журналіст.

За його словами, таким чином вартість вугілля стає більшою на 700-1000 гривень за тонну. І, відповідно, додає стільки ж до теплового тарифу - перш за все, від компаній ДТЕК Ахметова (який "працює" з урядом, БПП, Ляшком і НФ), наголосив Дубинський.

Журналіст роз’яснив, що ОРДЛО може продавати вугілля лише на український ринок. Звідси слідує, що українці, з його слів, «спонсорують» терористів «ЛДНР». На його думку, так звана формула «Роттердам +» потрібна Гройсману і Ко для «наповнення фонду підкупу парламенту».

«Цілком ймовірно, що, знімаючи зайві гроші з населення через завищені тарифи, якісь (дуже зрозумілі) групи у владі оплачують за наш рахунок потрібні голосування і утримують від розпаду коаліції, щоб не допустити дострокових виборів і втрату влади», - підсумував він.

«А ви - слухайте далі про холодні батареї і таке потрібне Україні вугілля. Не заважайте людям красти і керувати країною», - додав наостанок Дубинський.

Варто додати, що народні депутати від фракції «БПП» вимагають негайно скликати Раду національної безпеки і оборони (РНБО) для вирішення проблеми блокади на Донбасі. З їх слів, така блокада несе ризики. Буцімто, якщо з окупованих територій перестане надходити сировина, то підприємства на контрольованій території зупиняться. А це, своєю чергою, спричинить безробіття.

Також, окремі нардепи від цієї політсили заявляють, начебто за блокадою ОРДЛО стоїть Кремль, вочевидь, не беручи до уваги того, що першими з тих хто ініціював і підтримав таку блокаду були саме бійці АТО.

На такі закиди представників провладної партії різко відреагував голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця.

«Європейські країни та США зупинили тисячі підприємств, припинивши торгівлю з Росією після введення санкцій! Вони понесли та несуть мільярдні збитки, підтримуючи Україну та її незалежність! А наша влада та деякі продажні представники правлячої парламентської коаліції переживають за «недозароблені» гроші олігархів, з чиєї руки вони кормляться! Пане Президент, може час втрутитися та припинити цей безлад та торгівлю на крові наших воїнів? Дуже скоро нас не те, що підтримувати не будуть наші західні партнери, нам ніхто і руки не подасть!» - написав Ігор Палиця на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, бійці та громадські активісти перекрили рух товарних потягів на луганському напрямку та на межі з окупованою Горлівкою. Головна їхня вимога – звільнити українських полонених, припинити торгівлю з бойовиками і визнати захоплені території Донецької та Луганської областей окупованими. Також учасників блокади обурює, що Укрзалізниця продовжує обслуговувати бойовиків за податки українців.

Підтримує позицію повної блокади торгівлі з терористами і голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Він впевнений, що Україна повинна припинити купувати вугілля з тимчасово окупованих територій і встановити торговельну блокаду. Ігор Палиця, зокрема, розкритикував заяву Міністра енергетики України Ігоря Насалика про те, що Україна нібито грошових розрахунків з окупованими територіями Донбасу не веде, лише бартерний обмін.

Окрім того, варто додати, що 10 лютого на сайті «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» опублікували звернення, в якому анонсують пікет Верховної Ради з вимогою вжити заходів для повної економічної блокади ОРДЛО. Також представники партії вимагають покарати всіх чиновників, причетних до корупційних схем, та вивчити роль «Укрзалізниці» у забезпеченні товарообігу між Україною та окупованими територіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
59 Показати IP 13 Лютого 2017 16:49
Анлогічно і в інших справах. В новинах прозвучало - збільшується єкспорт цукру, виробленого в Україні. Отже його (цукру) достатньо. Так скажіть мені,т упому, чому для українців цукор дорожчає (теж промайнула така інфа в новинах).Його ж багато!!! Гаспада!!!Може перестаньте КРАСТИ! Страх Господній втратили,чи що?
59 Показати IP 13 Лютого 2017 16:57
Гройсман лякає (чит.шантажує) нас віяловими відключеннями електроенергії - вугілля мало! Так заберіть від нас атомні станції. Для чого вони тут? Який від них толк? Чекаємо на новий Чорнобиль? Або я щось не розумію, або мене як і багатьох українців тримають за лохів. Наберемося мужності визнати,так, ми лохи! Чи ще потрібно якісь приклади?
Шахтер Донецк Показати IP 13 Лютого 2017 17:09
Только полная блокада заставит террористов пойти на капитуляцию.
555 Показати IP 13 Лютого 2017 20:33
Не так страшні москальські воші, як наші державні гниди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus