USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ахметов зупиняє шахти «Павлоградвугілля» з 30 тисячами працівників

15 Квітня 2020 10:00
Група «ДТЕК» олігарха Ріната Ахметова з 20 квітня виводить найбільше вугледобувне підприємство країни «Павлоградвугілля» у простій.

Про це повідомив генеральний директор «ДТЕК» Максим Тимченко під час онлайн-брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

«У ситуації, що склалася сьогодні на ринку електроенергії – тотальних неплатежів, відсутніх можливостей заплатити за перевезення вугілля і покупки матеріалів – ми заявляємо про зупинку найбільшого вугільного об’єднання країни «Павлоградвугілля».

З 20 квітня об’єднання виходить у простій, аби виплатити зарплату», – сказав він.

Як пише телеграм-канал «Политика страны», багато хто це сприйняв як шантаж олігарха з метою спонукати підняти ціни на електроенергію і ще більше закрутити гайки щодо імпорту вугілля.

Але питання насправді складніше. Павлоградвугілля – це серце вугільної імперії Ахметова. У 2004 році він купив компанію за 1 млрд гривень (трохи менше 200 мільйонів доларів за тодішнім курсом). Купив, конкуруючи з Лакшмі Міттал.

Навіть для Ахметова зупинити шахти цього холдингу і відправити у простій тисячі працівників – це занадто дорого лише для піару або шантажу.

А значить проблема є, і вона реальна. А саме – падіння споживання електроенергії, заповнення складів вугіллям, загальний обвал цін на енергоносії в світі, який робить українське вугілля і вироблену з нього електроенергію тотально нерентабельною. І це перші ластівки.

А далі піде металургія. Спад в будівництві і машинобудуванні знижує попит на метали в світі. Впадуть ціни, обсяги виробництва. І в простій відправляться вже робочі меткомбінати. І так далі за схемою.

Можна, звичайно, сказати, що це проблеми Ахметова. Але і Ахметов може сказати, що це не його проблеми, зупинити підприємства, переполовинити персонал і відправити народ на біржу праці за виплатами в 100-200 доларів від держави.

Загалом, не завадило б владі підготуватися до промислового спаду і його наслідків.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, олігарх Рінат Ахметов та його компанія-монополіст ДТЕК продовжує продавати українцям електроенергію в рази дорожче, ніж дозволяють собі заможні країни Європи. Схема грабежу стосується без винятку кожного українця, адже з будь-якої платіжки олігарх отримує в свою кишеню більше 60%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олежик Показати IP 15 Квітня 2020 11:55
Ахметов готується до кризи і готує кризу. Під кризу змінюються фінансові потоки, тож не дивно що Ахметов щось робить, щоб заробити більше
Жалко Показати IP 15 Квітня 2020 12:58
птичку жалко...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus