USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Активісти просять дати луцькому артисту звання почесного громадянина

11 Липня 2016 09:01
Громадська організація «Волинське обласне товариство політичних в’язнів» звернулася до Луцької міської ради з клопотанням про присвоєння Народному артисту України Валерію Мареничу звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Про це повідомляє «Волинь.info».

Як зазначається в обгрунтуванні доцільності присвоєння такого звання відомому артисту, Валерій Маренич своїми піснями національно-патріотичного спрямування зробив вагомий внесок становлення та розбудову незалежної української держави, пропаганду національного духу та розвиток національної свідомості.

Ініціатори приєвоєння Валерію Мареничу звання «Почесний громадянин міста Луцька» наголошують, що місто Луцьк у значній мірі саме завдяки творчості цього артиста стало більш близьким та пізнаваним, як в Україні, так і за її межами.

«Валерій Маренич є сьогодні естрадною візитівкою міста Луцька. Його внесок у культурний розвиток міста важко недооцінити. На піснях у виконанні цього митця виростало ціле покоління українців», – йдеться у зверненні.

Активісти зауважують, що попри поважний вік артист бере активну участь у проведенні в місті Луцьк заходів національного утвердження, із вшанування борців за волю України, пропагує національний дух та українську національну свідомість. Його останні альбоми «Пісні Волинських авторів», «Ген на узліссі хрест мовчить», «Ідея нації» стали не тільки даниною загиблим та живим борцям за волю України, вони є патріотичною богемою для сьогоднішніх збройних захисників України.

Довідка:

Валерій Маренич – учасник «Тріо Маренич», із 1979 року – Заслужений артист Української РСР, з 2003 року – Народний артист України.

У репертуарі Валерія Маренича пісні на слова луцьких авторів Петра Маха, Івана Чернецького, Василя Простопчука, Тараса Музичука, всього більше 300 пісень. З гастролями об’їзди Європу, Північну та Південну Америку, ряд країн Азії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучанин Показати IP 11 Липня 2016 09:28
А хто стоїть за тим,що не дозволяють народному артисту Мареничу В.П.виступати з концертними програмами? Тобто просто не дають концертів.Політика тут ні причому.А наша місцева влада на чолі з Гунчиком і Романюком просто цього цинічно не помічають.Шановні,виправте ситуацію.Люди хочуть чути пісні у виконанні Валерія Маренича.
Ага до лучанин Показати IP 11 Липня 2016 15:49
всі бігом кинуться розкоповувати квитки на його концерт, прям аншлаг буде! не смішіть, підуть туди перш за все ті,хто звик на халяву ходити на подібні заходи, тобто сіє "міроприятіє" має бути повністю профінансоване з державного бюджету, бо воно не окупиться, а воно зараз на фіг треба, гроші на таке тратити?
лучанка Показати IP 11 Липня 2016 10:00
Почесного алкоголіка і встановити бюст
Махно до лучанка Показати IP 17 Серпня 2016 14:23
Лучанка сама алкоголік, і про алкоголь думає щодня.
У Показати IP 11 Липня 2016 15:42
Його зоря вже пройшла.
огонь Показати IP 11 Липня 2016 18:37
о господи, ото артист, тримайте, бо впаду. ще тільки маруніча не слухала. на нього страшно дивитися. позор!
Махно до огонь Показати IP 17 Серпня 2016 14:25
Ганьба таким писакам як Огонь. Ти не слухала бо нема слуху.
гість Показати IP 12 Липня 2016 00:19
А ви з ним за руку поздоровкайтесь ! Дізнаєтесь про себе багато нового !
Свій Показати IP 13 Липня 2016 09:46
Порядна людина, націоналіст та патріот України. Гідний цього звання, адже свою позицію тримав в ті часи, коли людей висилали в совєтські табури та в"язниці без суду та слідства. Звісно комунягам він недовподоби...
Махно до Свій Показати IP 17 Серпня 2016 14:28
Я підтримую (свій) в повному обсязі . Шануймо що маємо. Є такі писаки що огриска олівця не варті .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus