USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Активісти звинуватили двох волинських посадовців у корупції

22 Вересня 2015 17:04
Виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василя Василенка та тимчасово виконувача обов’язків начальника Волинського обласного управління лісомисливського господарства Олександра Кватирка звинуватили у корупційних діях.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Лісомисливська галузь: потреба в нових підходах і поглиблення старих проблем. Кадрова громадська альтернатива, як спроба реформувати напрямок. Кому вигідна консервація існуючого стану?» 22 вересня у Луцьку.

Речник Волинського обласного об’єднання учасників АТО та волонтерського руху Руслан Тимощук зазначив, що громадські активісти декілька місяців тому застерігали діючу владу від повернення до керівних посад людей, які скомпрометували себе співпрацею з попередньою владою регіоналів. Активісти виявили у них якості, які характеризують посадовців як нераціональних господарників. Йшлося передусім про Василя Василенка, а також про недопустимість приходу до керівництва Олександра Кватирка, якого називають представником «клану Колісника».

Василя Василенка звинуватили у виділенні двох гектарів землі майже у рекреаційній зоні, у селі Світязь.

Своєю чергою, як розповів претендент на посаду начальника ВОУЛМГ В’ячеслав Савчук, є інформація з перших уст про те, що Олександр Кватирко змушує директорів лісгоспів продавати палети за ціною до 105 доларів за метр кубічний, тоді як є підприємства, що готові купувати цю продукцію по 120 доларів за метр кубічний. Також він розповів про те, що в Любомльському лісгоспі закупили лінію з виготовлення палетів вартістю три мільйони гривень і продукцію туди планували направляти лісгоспи, що розташовані поблизу.

Натомість вийшло розпорядження Олександра Кватирка про передачу лінії в оренду одному з підприємств. Також він зауважив, що за часів правління Богдана Колісника значну кількість земель вивели з лісового фонду і роздали прокурорам, суддям та працівникам правоохоронних органів. На частині цих земель можновладці побудували будинки. Як приклад, він навів «дерибан» земель бази відпочинку лісівників на озері Світязь, де мають будинки працівники прокуратури зі столиці та інші «потрібні люди». На незаконно переданих землях лісового фонду у селі Гаразджа звели будинки син колишнього керівника Роман Колісник та директори деяких лісгоспів.

Відтак, першими кроками реформування галузі активісти називають зміну кадрової політики та створення лісової охорони зі складу колишніх вояків АТО та ветеранів війни в Афганістані, а також повну інвентаризацію лісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 22 Вересня 2015 17:28
Савчук живе за понятіями,а не по закону.
слідчий Показати IP 22 Вересня 2015 17:32
Різниця 15 доларів йде на офшори Кіпру для колишнього голови лісового агентства Сівеця. Щодо пелетів, ліній по їх виготовленню і "передачі в оренду одному з підприємств", то останнє належить колісникам. Кватирко інакше, як за схемою колісників працювати не буде. Тут диктат, тому що вони посадили його в це крісло і вимагають компенсації. Якщо хтось з директорів лісгоспів влізе в цю пастку, то колісник відкупиться, а вони будуть верстати строк на "101-му кілометрі" в Катеринівці Сарненського району і істи "уху" з розрахунку: одна свиняча голова на 100 зеків.
дембель Показати IP 22 Вересня 2015 17:55
А хіба так багато атовців мають потрібну освіту??? Чи всі так і продовжують думати що робота лісництва це тільки зрізати ліс ізагнати!!! НІ це посадка та догляд за лісовими культурами, виконання планів по заготівлі: шишок для насіння,грабів, яблук, березового соку, різноманітних ягід, і тд... І моя думка що кожен має робити свою роботу. А щоб припинити корупцію просто поміняти місцями деяких працівників які довго перебувають на своіх посадах.
укроп до дембель Показати IP 22 Вересня 2015 18:30
Та вони й думки про це не мають, їм аби влізти і красти, красти... а там де ліс - там і бурштин! Пісенька їхня давно зрозуміла - бандюгани!!!
дембель до укроп Показати IP 22 Вересня 2015 19:27
Бурштин це просто п...здєц!!!
справедливий до укроп Показати IP 22 Вересня 2015 19:29
про тебе і твої думки все зрозуміло а ти був на сході рискував своїм життям ні адесь там із підтішка б-ло гавкаєш.
Салабон до дембель Показати IP 23 Вересня 2015 07:53
З ваших слів складається враження, що лісотехнічні ВУЗи і технікуми за всі роки випусти лише двох спеціалістів: Колісник і Кватирко)))))
Анонім до дембель Показати IP 23 Вересня 2015 11:38
А ти видно один з цих бандитів. Навчитися садити ліс, і доглядати можна поситати в Інеті. А совіта ця до дупи. Красти не потрібно иматит освіти. Прававиль но тільки хлопці з АТО їх поставлять на місце.А вас треба винищит всіх,хто був при владі 5 років. І все забрати,що ви набудували і накрали,або спалити.Тоді буде справедливість,тоді будете боятися будувати
петро до дембеля Показати IP 22 Вересня 2015 22:12
Є здорове зерно у цьому. Потрібний індивідуальний підхід-врахувати треба і стаж і суть посади і нажиті статки. Просто зі зброєю у лісі роботи не повинно бути- це не фронт, але лісова охорона себе настільки скомпроментувала , що її просто треба замінити- у корупційній жадобі щось постійно урвати вони пов"язані круговою порукою,виключення- працівники базисного розсадника і природних парків на 60%.Не може існувати під одним дахом і виробництво і контроль ,треба щось забирати, А тоді постає питання фінансування і навчання крнтролерів..Слава богу, що небайжужі волиняни таки розібралися що то за кадр Кватирко.Випрем його, тоді і кОЛІСНИКИ не зможуть пити кров з лісгоспів так швидко, хоча передбачаю, що будуть шукати інші підходи.Ось тут і треба прозорість та принциповість у кадрових питаннях
юрист Показати IP 27 Вересня 2015 14:18
Савчук коментує діяльність Кватирка!! а хто такий савчук керівник і засновник фірми геомоніторинг - волинь яка "кинула " лісгоспи на мільйоннну заборгованість!!! кримінальні провадження по даному факту! недобросовісність при здійсненні господарської діяльності! Хто дав право вказаній особі коментувати методи керівництва Кватирка, який сирота і всього у цьму житті досяг сам! Починаючи від помічника майстра лісу, пройшов всі сходинки лісівничих професій! Для всіх коментаторів! Перше ніж говорити про когось, спробуй пройти його шлях, спіткнись об кожен камінь і впади стільки разів як впав він....а тоді критикуй його життя!
Олександр Показати IP 9 Листопада 2015 20:44
Я негативно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus