USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Активне дозвілля, спілкування та частування: у Луцьку провели сімейний турнір із шашок. Фото

17 Липня 2023 13:36
У неділю Центральний парк культури і відпочинку міста Луцька поринув в інтелектуально-спортивну атмосферу. Там зібралися понад десять родин, які змагалися на турнірі з шашок. Крім того, на них чекали спортивні активності, приємне спілкування та частування.

Організували шашковий турнір та сімейне дозвілля Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради, Луцький міський молодіжний центр, ГО «Луцька міська шашко-шахова федерація», департамент молоді та спорту Луцької міської ради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Обов’язковою умовою була присутність у команді дитини та когось із дорослих. Учасники зіграли сім турів, де діти змагалися з дітьми, дорослі – з дорослими. Згодом набрані залікові пункти обох членів сім’ї додавали в загальну рейтингову таблицю. Кожна партія тривала 6 хвилин 5 секунд.
«Цей турнір має не лише спортивний складник, але і проведення цікавого дозвілля. Батьки та діти спілкуються, гарно проводять час. Крім шашок, провели турнір із дартсу. Також усіх учасників частували кулешем», – зазначив голова ГО «Луцька міська шашко-шахова федерація» Ігор Дзюбак.

Як додав, серед учасників є діти та батьки, які грають у шашки вже тривалий час та мають значні досягнення в цьому інтелектуальному спорті.
На турнір лучани приходили цілими родинами. Так, у змаганнях взяла участь родина Малесиків у складі мами Ярослави, батька Володимира, доньок Владислави і Вероніки, дідуся Валерія.

Ярослава розповідає, що любов до шашок родині прищепив дідусь. Він та батько Володимир разом із доньками запекло змагалися за перемогу. З її слів, вони грають у шашки тривалий час, і їм це дуже подобається.
Владислава відзначає: «Перший раз сіла за дошку в шість років. Мене дуже захоплюють шашки, відчуваю смак перемоги, коли граю. Сьогодні зіграла сім турів. Були і перемоги, й поразки».

Активне заняття шашками допомогло Малесикам узяти приз – Володимир та Владислава посіли третє місце.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський переконаний, що організація сімейного свята, де присутні батьки та діти, дасть їм можливість відпочити, поспілкуватися та зарядитись позитивними емоціями.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» залюбки підтримує такі ініціативи, щоби родини гарно провели час. Зокрема ми забезпечили переможців нагородами. Крім спортивних заходів, які часто підтримує Фонд, радо долучаємося до інтелектуального розвитку жителів громади», – наголосив Тарас Осадовський.
Після семи напружених турів сформувалася трійка лідерів. Бронзові медалі, як уже зазначали, здобули Володимир та Владислава Малесики. Срібні медалі – в Артура та Віталія Чепелів. А переможцями шашкового турніру стала сім’я Голдунів. Батько Петро та син Андрій своїм тріумфом зробили подарунок мамі, яка святкувала день народження саме в день проведення змагань. Хлопці мали однакову кількість балів із другим місцем, однак наприкінці вийшли вперед за додатковими показниками.
Переможці отримали кубки й медалі від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». А згодом на кожного чекали запашний куліш, зварений на вогні, та приємне спілкування.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus