USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Держава продала активи збанкрутілого Дельта Банку на 20 мільярдів із знижкою понад 99%

31 Серпня 2020 16:23
Фонд гарантування на «голландському» аукціоні продав пул активів Дельта Банку, в який увійшли права вимоги за кредитами до юросіб та фізосіб на 20 млрд грн.

Про це повідомляє Економічна правда.

Серед відповідних боржників – «Херсонський суднобудівний завод», а також ТОВ «ТІ ЕЛ СІ СІСТЕМС», ТОВ «Український Бізнес-Франчайзинг», ТОВ «Мерчант Хауз» (останні три структури фігурували у провадженні Генпрокуратури щодо можливого виведення Дельта Банком за кордон 4,1 млрд грн рефінансування НБУ в 2014 році через пов`язані між собою українські компанії, окремі службові особи яких водночас були співробітниками Дельта Банку; власник фінустанови Микола Лагун публічно заперечував можливість таких зловживань).

Переможцем аукціону з пропозицією 46,1 млн грн стало ТОВ «Фінансова компанія «Дата Фінанс». У держреєстрі власником цієї структури значиться Олег Пекарський.

За даними ФГВФО, на початок 2020 року борг Дельта Банку перед Фондом становив майже 9 млрд грн, а перед НБУ – близько 5 млрд грн (по рефінансу).

ФГВФО заявляв, що ринкова вартість активів Дельта Банку була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд грн, або 30% від суми, зазначеної «на папері» (94,27 млрд грн).

Нещодавно Нацполіція повідомила, що її слідчі повідомили підозру Миколі Лагуну в завданні збитків державі на 30 млн грн через ухилення від сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus