USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Алкоголізм – основна причина зростання сирітства на Маневиччині

24 Жовтня 2008 10:28
Дві третини сиріт у Маневицькому районі – соціальні сироти, чиї мами та татусі були позбавлені батьківських прав. Про це 23 жовтня під час сесії Маневицької районної ради розповіла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Скороход, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами Наталії Скороход, у Маневицькому районі проживає 91 сирота, однак серед них тільки 28 дітей втратили батьків по причині їхньої смерті. Решта ж – соціальні сироти. Лише за дев’ять місяців поточного року на Маневиччині батьківських прав позбавили тринадцять батьків прав відносно вісімнадцяти дітей, 35 оштрафовано за невиконання батьківських обов’язків, чотири дитини вилучено до дитячих притулків.
 
«Основною причиною цієї ситуації є пияцтво батьків», – вважає начальник служби у справах дітей Маневицької райдержадміністрації. А накладення адміністративної відповідальності, за словами Наталії Скороход, зовсім не дає результатів – батьки-алкоголіки зганяють після того свою злість на тих же нещасних дітях. «Вилучати дітей із сімей до притулків – теж не вихід. Не дивлячись на хороші умови у нашому районному притулку і євроремонт, жодна дитина не хоче сюди потрапити. Крім того, за цей час батьки остаточно спиваються, продають усе майно, і сироті після притулку немає куди податись», – окреслила труднощі ситуації Наталія Скороход.
 
Однак є позитивні моменти. Один із них – створення електронного банку даних, у якому міститься інформація про сиріт, а також про сім’ї, які хочуть усиновити дитину або оформити опіку над нею. Усі ці дані розміщенні в Інтернеті. Наразі, за словами Наталії Скороход, у цьому банку перебуває 23 дитини. Цьогоріч маневицьких сиріт усиновили чотири подружні пари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus