USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати готові мітингувати в Києві проти зростання ціни на газ

18 Травня 2021 11:58
Депутати Луцької міської ради готові вирушити в Київ, аби закликати центральну владу звернути увагу на ситуацію в містах країни та не допустити зростання цін на комунальні послуги, зокрема на природний газ.

Про це стало відомо 18 травня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення ціни на природний газ.

Цей проєкт рішення перегукується зі зверненням щодо продовження дії Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу, та водночас вимагає затвердити прозору для населення методику формування цін на природний газ.

У січні цього року депутати направляли подібне звернення, тоді було прийнято рішення для тих споживачів, які мають індивідуальне опалення, встановити ціну на газ на рівні 7,99 гривні за кубометр. Це рішення діяло лише кілька місяців. Зараз ціна становить уже більше 13 гривень за кубометр.

«Лише за останній рік середньо зважена вартість платіжки по Україні зросла на 46%. Якщо ми й надалі спостерігатимемо таке підвищення ціни на газ, то матимемо шалену кризу неплатежів, що загрожуватиме нормальному початку опалювального сезону, а люди в Україні не зможуть отримувати якісні комунальні послуги. Сьогодні ціна, яку пропонують людям, є повністю неадекватною і не відповідає доходам громадян, бюджети яких і так виснажені коронавірусною кризою, скороченням робочих місць, зарплат», – сказав мер Луцька Ігор Поліщук.

Він наголосив, що на сьогодні є багато альтернатив, аби зменшити ціну на газ, але Уряд пустив ціну на газ у так зване вільне плавання.

Читати ще: Тарифи зростуть. Із 20 травня лучани можуть залишитися без гарячої води

Депутат Євгеній Ткачук звернув увагу, що до таких нагальних питань потрібно поставитися радикально, і, можливо, варто організувати поїздку в Київ, аби закликати центральну владу звернути увагу на ситуацію в містах країни.

«Давайте всі депутати поїдемо в Київ і проведемо демонстрації під Кабміном, під Верховною Радою. Можливо, хоч так нас почують», – сказав він.

Його пропозицію підтримали й інші обранці громади.

Урешті депутати підтримали проєкт рішення одноголосно.

У тексті звернення до центральної влади вони висловлюють рішучий протест проти такої тарифної війни проти власного народу та вимагають:

- затвердити прозору та відкриту для населення методику формування цін на природний газ для населення та для постачання сировини для підприємств теплокомуненерго з мінімальним рівнем їх рентабельності;

- ухвалити рішення про спрямування на потреби населення газу українського видобування за ціною закупівель у АТ «Укргазвидобування», що дозволить миттєво зменшити тарифи;

- забезпечити відкритість діяльності нафто- і газовидобувної галузей та спрямування всього обсягу добутого на території України природного газу на потреби населення України, зокрема для підприємств комунальної теплоенергетики.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 18 Травня 2021 13:03
для початку виставити для ОДА вартість оренди землі 1000 грн за кв метр
Анонім Показати IP 18 Травня 2021 13:28
От вам і черговий лохотрон. Спочатку дають на місця влади, скільки зможете нести. Гордо називають реформою , а потім раз.... А кнопка то у Києві. Нафтогаз рулить і до одного місця той ринок газу. І змушені місцеві депутати у Київ іхати. Бо шишки за тарифи на опалення посипляться на них, так як це на місцевому бюджеті.
К.лучанин до Анонім Показати IP 18 Травня 2021 15:32
Місцевий бюджет не встановлює тарифи, це треба розуміти ! Хіба не розумієте чи не усвідомлюєте що у владі зібралась шобла ( це мякий вираз!) яка своїми діяннями бореться за зубожіння народу та знищення держави ! Це не тільки я так думаю , це багато людей. Я слідкую за життям в Україні і за 2роки президенства ЗЕ життя у людей стало гіршим а покращуватись не буде найближчим часом. Вии хоч це відчуваєте ? Тому казки про покращення це не для мене, я не в тому віці щоб мені локшину на вуха вішали.
Анонім до К.лучанин Показати IP 19 Травня 2021 17:50
Сьогодні на засіданні Кабміну Шмигаль заявив, що тарифи на опалення і гарячу воду встановлюватиме місцева влада. А Нафтогазу відміняється зобов,язання тримати фіксовану ціну на газ для місцевих тепло комун енерго. Оце і є та кнопка. Тому що тарифи на газ будуть тепер тільки ринкові ( як скажуть в Києві), а значить не дешеві. А тому наступний опалювальний сезон і подача гарячоі води залишається дуже відкритим. Так і до буржуйок дійти можна.
скептик до Анонім Показати IP 18 Травня 2021 16:41
який там ринок газу !!!!!! ціна на газ встановлюється на баньковій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus