USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Альпіністам-одинакам заборонили підкорювати Еверест

3 Січня 2018 07:40
Альпіністам заборонили підніматись на Еверест поодинці. Таке рішення було прийнято кабінетом міністрів Непалу, через велику кількість загиблих саме серед соло-скелелазів у Гімалайських горах.

Нововведення покликане зменшити смертність серед покорителей вершин. Про це повідомив секретар міністерства культури, туризму і цивільної авіації країни Махешвора Неупане, передає ТСН.

Крім цього, влада Непалу заборонила підніматись на найвищі вершини альпіністам з більш ніж двома ампутованими кінцівками та сліпим. Але люди з обмеженими можливостями називають таке рішення дискримінаційним. Зокрема, про це заявив на своїй сторінці покоритель Евересту Харі Будха Магар, який належав до добровольчих британських військ та втратив обидві ноги під час війни в Афганістані.

Такими рішенням влада ставить під серйозний удар туристичний бізнес країни. Адже 70% державного бюджету формується завдяки альпінізму. Так, піднятися на Еверест в групі з 6 людей коштує близько 40 тисяч доларів, а підкорення піку самотужки - близько 60 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus