USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Аматори та профі семи країн світу в Луцьку демонстрували своє фотомистецтво. ФОТО

1 Березня 2009 12:00
У Луцьку любов до рідного краю демонстрували через фотомистецтво професіонали та аматори із семи країн світу. 28 лютого у Луцькій галереї мистецтв Волинської національної спілки художників України відбулося відкриття другої виставки «Фотопрем’єра-2009.ua», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Мета міжнародної виставки, як розповів під час її відкриття художній керівник фотоклубу «Спалах-Арт» Валерій Бєлов, – «об’єднати якомога більше людей навколо однієї ідеї – любов до рідного краю».
Цю любов автори із семи країн світу – Білорусі, Росії, Туреччини, Італії, Польщі, Чехії, США та, звичайно ж, України – демонстрували через своє фотомистецтво. Також він зазначив, що оскільки назва виставки «Фотопрем’єра», то, відповідно, усі ці роботи експонуються вперше.
 
За словами організатора дійства, свої роботи для експозиції надіслали 134 автори. Тоді як минулого року участь взяли лише півсотні фотографів із трьох міст України. «На цій виставці вивісили лише четверту частину усіх робіт», – розповіла представник луцького фотоклубу «Спалах-Арт» Ніна Ліщук.
 
У рамках програми відкриття виставки провели нагородження авторів за кращі мистецькі роботи у семи номінаціях, серед яких «Краща клубна колекція», перше місце в якій отримав львівський фотографічний клуб «Домінік», «Портрет» (Ніна Ліщук за «Global bob»), «Пейзаж» (поляк Войцех Домагала), «Жанр» (Богдан Гончарук за «Жертви Казанова») та інші. До речі, репортер «ВН» Тетяна Полуектова у номінації «Жанр» зайняла третє місце за фото «Капітан свого корабля».
 
Представник міської влади Микола Іванюк був приємно вражений підготовкою і якістю робіт на фотовиставці. Тому він побажав її організаторам, щоб «Фотопрем’єра» стала однією зі знакових подій не тільки Волині, а й всієї України.
Також він запропонував провести міжнародну фотовиставку до Дня міста 23 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus