USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реконструкція проспекту Волі в Луцьку: що роблять, коли відкриють для авто і коли повністю завершать

19 Червня 2023 13:31
На проспекті Волі в Луцьку на ділянці від вулиці Шопена до Київського майдану завершили вкладання верхнього шару дорожнього покриття. На черзі – укладання бруківки, влаштування під’їздів, встановлення решіток зливової каналізації, реконструкція зовнішнього освітлення, нанесення горизонтальної розмітки, встановлення дорожніх знаків, облаштування «розумних» зупинок громадського транспорту, озеленення, розміщення лав і урн для сміття.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, нині у зв’язку з несприятливими погодними умовами виконання ремонтних робіт на проспекті Волі тимчасово призупинено.

Нагадаємо, роботи на проспекті Волі в Луцьку розпочали ще до повномасштабного вторгнення російської федерації, у 2021 році. Спершу працювали над заміною та реконструкцією мереж.
«Було виконано частину робіт із заміни інженерних мереж, влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття й розпочато влаштування бруківки. У зв’язку з початком повномасштабної війни роботи було фактично призупинено. Багатьох працівників призвали до лав Збройних сил. Зараз у підрядника є кілька бригад, які виконують роботи», – сказав Микола Осіюк.
Довгий час роботи на центральному проспекті міста не могли відновити через постанову Кабміну, яка обмежувала витрати з місцевого бюджету на капітальні ремонти під час воєнного стану.

«Відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів, було відновлено фінансування робіт із капітального ремонту. Підрядник на власний страх і ризик (адже невідомо, яким буде наповнення місцевого бюджету) розпочав ремонтні роботи.

На сьогодні тривають роботи з укладання бруківки, влаштування під’їздів, решіток зливової каналізації. Минулого тижня, до початку дощів, вдалося влаштувати верхній шар дорожнього покриття (щебенево-мастиковий асфальтобетон). Поки що у зв’язку з погодними умовами виконання робіт припинено.

Коли буде завершено роботи? Коли буде відновлено проїзд транспорту? Нині важко сказати. Все залежатиме від погодних умов, фінансування і загальної ситуації в країні», – прокоментував директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Микола Осіюк.
Читати ще: Спрямований на людину, а не на авто: яким буде оновлений проспект Волі в Луцьку. Фото

Згідно з проєктом, оновлений проспект Волі має задовольняти потреби і приватних автомобілів, і громадського транспорту, і пішоходів. Тому велику увагу зосереджено не тільки на влаштуванні нового покриття проїжджої частини чи паркомісць, а й на облаштуванні зон, зручних і безпечних для пішоходів. У підсумку лучани отримають оновлену магістраль із розділеними потоками транспорту, зручними зупинками, острівцями безпеки, безперервними велодоріжками, багаторічними декоративними зеленими насадженнями та новими вуличними меблями.

«Одне з основних завдань – створити максимально комфортні умови і для громадського транспорту, і для особистого транспорту, і для велосипедистів, і для пішоходів. Тому влаштовуємо велосипедні доріжки, тротуари, робимо острівці безпеки. Щодо, наприклад, останніх, то лунали різні думки. Тож хочу наголосити: Волі – це наш центральний проспект, де розташовано заклади охорони здоров’я, навчальні заклади, багато різноманітних установ, магазинів, підприємств. До того ж, є обмеження дозволеної швидкості. Якщо рухатися, дотримуючись правил дорожнього руху, пропускаючи пішоходів, не буде жодних проблем. Навпаки це позитивне рішення, для водіїв зокрема», – звернув увагу Микола Осіюк.
За договором, гарантія на виконані роботи становитиме десять років.

За сприятливих умов до кінця року проспект Волі буде повністю відремонтовано.

Як ми писали, реконструкція проспекту Волі в Луцьку стартувала в травні 2021 року.

Читати ще: Не на роки, а на десятиліття: як ремонтують проспект Волі у Луцьку. Фото

Із 18 жовтня 2021 року відкрили рух для громадського та приватного транспорту на проспекті. На головній транспортній вулиці Луцька продовжили облаштовувати місця для паркування, велодоріжки й тротуари.

Читати ще: Не транзитний – пішохідний: як виглядатиме проспект Волі в Луцьку через кілька років. Фото

У липні 2022 року ремонт центрального міського проспекту призупинили.Частину робіт фахівці підрядної фірми за домовленістю виконали в кредит.

Нині проспект Волі перекрито з кінця травня 2023 року. На нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту влаштовують острівці безпеки. Це роблять для того, щоби зменшити кількість ДТП за участю пішоходів і заспокоїти рух авто.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дідо Показати IP 19 Червня 2023 13:48
Перед цим було повідомлення "до кінця місяця" роботи буде завершено. Зараз читаю - "до кінця року проспект Волі буде повністю відремонтовано". Може, краще мовчати, ніж говорити ?
Нерозуміючий Показати IP 19 Червня 2023 14:41
В той час, коли пересічний люд закликають скидатись на тепловізори, авто, дрони, улаштування укриттів в закладах освіти. В той час коли іноземні країни (для прикладу Литва) закуповують для нас системи ППО, а наша влада вимагає від партнерів збільшення підтримки МИ- ВЛАСНІ КОШТИ ВИТРАЧАЄМО НА АСФАЛЬТ. Це розумно? Можливо краще забезпечувати арміыю усіма можливими способами?
Еге ж бо до Нерозуміючий Показати IP 19 Червня 2023 21:41
Ми - нестабільна демократія. Тому навіть якби в роки до широкомасштабного вторгнення місто Луцьк ці кошти спонсорнуло на покупку танка чи літака, Україні ніхто б його не продав. Навіть якби зараз пустили гроші на зброю, це абсолютно ніяк не прискорить її виготовлення, на жаль
Привид Волі Показати IP 19 Червня 2023 15:31
Трохи менш зручно, ніж попереднього перекриття, вечорами змагатись в дисципліні 402 метри на малолітражках
Анонім до Привид Волі Показати IP 19 Червня 2023 16:39
Скільки ти прийняв алкоголю в перерахунку на 40% перед тим, як сісти за клавіатуру? Ти хоч би сам тямиш, що ти наляпав?
Привид Волі до Анонім Показати IP 19 Червня 2023 21:43
Приблизно Ніскільки, Хоча... читай перші літери
Да Показати IP 19 Червня 2023 17:24
Через місяць почнуть рити трубопроводи бо прорвало на Волі.
Доки можна ?! Показати IP 19 Червня 2023 18:00
Про якість робіт свідчить повторне перекладання дорожного покриття із природного каменю у місцях зупинок громадського транспорту ! Спочатку занизили відмітку, потім укладаючи верхній шар асфальтобетону підняли рівень проїздної частини, а після навіть невеликого дощу утворилися баюри ! А тепер прості роботяги вдруге виконують ту саму роботу, перекладаючи природний камінь до рівня асфальру !
Товариш Показати IP 19 Червня 2023 19:15
.Припинити потрібно так званий благоустрій і всі кошти на оборону. Іздимо просимо по всьому світу соромно
Ігор луцький Показати IP 19 Червня 2023 20:19
А ще не забудьте завезти смердячої земельки десяток самосвалів.
оляляя Показати IP 19 Червня 2023 22:19
Велосипедом їхати по велодоріжках край складно! перепад становить в деяких містях перетинання дороги до 15 см, тобто якщо везти яйця (курячі) і вони трусануться буде біда, перевірте свої яйця на побиття при перетині доріг в велодоріжках на своїх велосипедах хочаб зі своїми яйцями а можна і з курячими!!))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus