USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Амазонські ліси зникнуть через 43 роки. Дослідження

3 Січня 2021 07:00
На місці лісів Амазонії незабаром з’явиться посушлива рівнина. У цьому винен не тільки клімат. Місцеві фермери вирубують і підпалюють ліси.

Тропічні ліси Амазонки можуть перетворитися в суху рівнину, на якій будуть рости тільки рідкісні чагарники, вже до 2064 року. Це відбудеться не тільки через клімат, але і через дяльність людини, спрогнозував професор Університету Флориди Роберт Уокер, пише Кореспондент.

Унікальним лісам регіону загрожує зникнення через кліматичну кризу, а також через масштабну вирубку лісів. Мало того, місцеві фермери дуже часто підпалюють ліси, щоб зробити з територій сільськогосподарські угіддя.

«Люди не дуже турбуються про біологічне різноманіття і навколишнє середовище, коли їм доводиться думати про те, як не залишитися голодними», – зазначив Уокер.

Тропічні ліси Амазонки не встигають відновлюватися після періодів посухи і пожеж.

«Південна Амазонія може досягти переломного моменту десь до 2064 року за нинішніх темпів подовження посушливого сезону», – наголосив Уокер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
!!! Показати IP 3 Січня 2021 08:38
А ліси Амазонки то легені планети....зрештою наші тубильці у себе роблять те ж саме- через бурштин...немає більшого шкідника на планеті за людину.
Дешевий хліб Показати IP 3 Січня 2021 09:31
В чому винні місцеві жителі? Винні українці, які є світовими споживачами отруйної пальмової олії, і щоб задовільнити попит на цей яд, місцеві жителі змушені вирубувати джунглі.
! до Дешевий хліб Показати IP 3 Січня 2021 13:55
Хто ж вас таким недолугим зробив ? Мо ви головою де падали ?
!!!! до ! Показати IP 3 Січня 2021 18:10
перепрошую-вперше впав при родах-акушерка п.яна .була..ну з тих пір частенько ударяюсь головою.
скептик до Дешевий хліб Показати IP 3 Січня 2021 15:06
в амазонії пальми не ростуть. а щодо споживання пальмової олії - це питання до продажної УРКАїнської влади, яка це дозволяє
Пан маргарин до скептик Показати IP 3 Січня 2021 17:46
В укр. вікіпедії дані двадцятирічної давнини, пальми прекрасно ростуть на попелищах джунглів.
скептик до Пан маргарин Показати IP 3 Січня 2021 20:07
україна імпортує пальмову олію з малайзії та індонезії,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus