USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

«Легені планети» зникають: вирубка дерев в Амазонії за 12 років досягла максимуму

2 Грудня 2020 12:55
Масштаби вирубки тропічних лісів Амазонії в Бразилії досягли найбільшого показника з 2008 року.

Про це заявили в космічному агентстві країни (INPE), передає Hromadske з посиланням на BBC.

За даними агентства, в період з серпня 2019 по липень 2020 року амазонські тропічні ліси втратили 11088 квадратних кілометрів. Це на 9,5% більше, ніж за попередні 12 місяців.

Поки йдеться про попередні дані, остаточні цифри INPE опублікує на початку 2021 року. Однак на оголошенні цих даних був присутній віце-президент Гамільтон Моуран.

Вчені вказують на той факт, що вирубка лісів прискорилася після перемоги Жаіра Болсонару на виборах президента країни. Після вступу на посаду він заохочував розширення сільськогосподарських угідь і гірничодобувної діяльності в тропічних лісах.

За це президента Бразилії критикують екологи. Також його звинувачували у недостатніх зусиллях під час боротьби з пожежами в Амазонії. Сам же Болсонару говорив в 2019-му, що в пожежах винен Леонардо Ді Капріо. Актор ці звинувачення відкинув. У 2019-му в лісах Амазонії сталося понад 75 тисяч пожеж. Це рекордна кількість за 7 років спостереження.

Також президент Бразилії критикував космічне агентство країни через публікацію даних про вирубку лісів. На його думку, ці дані INPE паплюжать репутацію Бразилії в світі.

Довідка:

Дощові ліси Амазонії – найбільший у світі тропічний ліс, розташований на великій, майже плоскій, рівнині, що охоплює майже весь басейн річки Амазонки. Вони є важливою складовою природної системи регулювання клімату, поглинаючи більше 15% вуглекислого газу в атмосфері. За це їх називають «легенями планети».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus