USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Амбіційні плани реформування Євросоюзу Еммануеля Макрона

23 Листопада 2017 22:48
Французький президент має сміливі плани щодо масштабної реформи ЄС. Посилення євроінтеграції було б на користь і Україні. Але в Еммануеля Макрона є певні перешкоди.

На тісну співпрацю Парижа та Берліна, а саме канцлерки Анґели Меркель та Еммануеля Макрона дуже сподівалися прихильники руху французького президента «Вперед». Утім, їх гірко засмутив провал коаліційних переговорів у Берліні. Адже це віддаляє плани Макрона щодо побудови сильної Європи.

«Якщо не просувати ідеї Європи, то Німеччина рухатиметься в сторону Росії та Китаю, а Франція – до Середземного моря. І тоді Європі буде край», - переконана прихильниця руху Макрона Шанталь Лейб.

Європа з єдиною армією та єдиними обраним президентом. Лейб поділяє такі погляди Макрона. Її батько – французький єврей, а мати – німецька християнка. Сімейна історія зробила Лейб переконаною європейкою.

«Європу я виношую у собі з колиски. Ми завжди відзначили різні європейські свята та вивчали різні європейські культури», - каже Лейб.

Спільна Європа із локомотивами Німеччиною та Францією для Шанталь є ідеальним баченням, але у Франції його поділяють не всі.

Наприклад Жюльєн Обер вважає добрим знаком затримку із формуванням коаліції в Німеччині, тому що німці, на його думку, в останні роки стали надто сильними.

«Раніше ми мали ірраціональну ненависть до німців. Зараз ми маємо ірраціональну любов до Німеччини. Але насправді ми нічого не виграємо, якщо віддамо ключі від вантажівки Німеччині, а самі залишимося десь позаду. Франція так і зробила», - запевняє депутат французького парламенту.

Натомість Лейб вважає важливим, аби Німеччина якомога скоріш вирішила урядову кризу. З її слів, німцям варто задуматися над створенням абсолютно нового політичного руху, схожого на рух Макрона «Вперед», що може призвести до появи у країні альтернативи традиційним партіям.

«Німцям слід узяти частину від ХДС, частину від СДПН і частину від «Вільних демократів» та заснувати новий рух. Я думаю з традиційними партіями це буде неможливо зробити», - відзначає Лейб.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАКРОН ЗАПРОПОНУВАВ МАСШТАБНУ РЕФОРМУ ЄВРОСОЮЗУ

На думку французьких експертів, Макрону не так вже й просто буде провести свої єврореформи.

«Нічого нового для європейців у цій ситуації немає. Хоча подібна політична невизначеність у Німеччині може призвести до ускладнення реформування єврозони та Європейського Союзу», - прогнозує експерт з економіки Ремі Буржо.

Це може позначитися і на просуванні євроінтеграційних планів України, оскільки через політичну невизначеність у Європі, питання України може відійти на другий план.

Для України ж найбільш важливим питанням лишається чи привнесе реформатор Макрон, як нове обличчя на Саміті Східного партнерства, нові акценти щодо східних партнерів ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus