USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Американський українець переїхав жити на Волинь

11 Березня 2010 13:24
Віктор Кушніренко збудував оселю на Волині і планує зайнятися фермерством. Але української ковбаси не їсть, бо отруївся.
Взимку 1989 року сім’я Кушніренків з села Соснівка Львівської області вирішила переїхати за океан, пише «Вісник&К».
«Тата через релігійні переконання засудили на 10 літ тюрми. Мама мала медичну освіту, але оскільки була релігійною людиною, то мела дороги – іншої роботи їй не давали. Тому коли батько повернувся, то ми твердо вирішили емігрувати», - розповідає Віктор Кушніренко.
Поселилася родина українських емігрантів у штаті Пенсільванія. У школі хлопець знайшов нових друзів, мову вивчив за шість місяців. Після навчання працевлаштувався і в 17 років перебрався в інший штат, розпочавши повністю самостійне життя. А вже у дев’ятнадцять одружився з українкою.
«Я не цурався різної роботи: трудився механіком на одному з м’ясопереробних підприємств. До речі, помітив, що в США набагато кращий контроль за якістю продукції. Окрім того, що контролює держава, і саме підприємство кожні півгодини відбирало проби продукції. А в Україні, наприклад, я вже відмовився від ковбаси та майонезу, бо отруївся, чого не було в Штатах за довгі роки», - каже чоловік.
Та, через 20 років життя за океаном Віктор переїхав на Україну. За його словами, це рішення  було швидше покликом душі, бо, окрім матеріального, на першому місці має бути все ж духовне.
Тому, не довго думаючи, Віктор вирішив вкоренитися у селі, де щоліта проходило його дитинство – у Підріжжі на подвір’ї свого дідуся Івана Кушніренка, який помер у 1997 році на 110 році життя.
За два роки Віктор Кушніренко побудував хату. Привіз з-за океану і хатнє начиння: плити, пральну та сушильну машини, паркетну дошку, світильники. Переправив в Україну і весь сільськогосподарський реманент, авто. Незабаром надійдуть трактор та дрібна техніка.
«Ось-ось переселю всю свою родину сюди. Поки що ми з дружиною і дітками тулимося в родичів. Перевіз їх наприкінці січня. Діти вже тут ходять до школи, їм подобається в селі. Адже житимемо ми на околиці, на вулиці Хутірській. Поряд ліс. Потрібно ще буде чимало потрудитись, щоб облагородити подвір’я, але то нічого – до роботи звикли», запевняє чоловік.
Віктор Кушніренко збирається займатися фермерством. Чоловік запевняє, що як тільки отримає землю, буде працювати на ній на совість.
«Дещо прикро, коли бачу, що тут багато товарів неякісних, деякі роботи виконуються, як кажуть, нашвидко – тяп-ляп, якась панує безвідповідальність. Крім того, люди не надто шкодують своїх рук. Часом канаву риють вручну, а сто гривень за трактор не заплатять. Потім робота через силу болячками вилазить. Помічаю, що дехто більше уваги приділяє облаштуванню дому, а менше сім’ї, батьки забувають щиро, по-родинному спілкуватися з дітьми», - каже Кушніренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 11 Березня 2010 13:34
нехай цей перекотиполе менше жере..і може хтось йому нагадає ,шо в Україні живлення на 220в, а не 120в... Пі.Сі. захотілось дешевенького життя або напевно залетів з боргами в сша за оплату медицини, тому повертається..
мольфар Показати IP 11 Березня 2010 16:04
до дідо. людина сама має вибирати де йому краще жити, а не вислуховувати херню від умніків таких як ти
Влад Показати IP 11 Березня 2010 17:29
Да какая она наша колбаса.Наша закончилась в конце 70-х,а это европейское картонно-рубероидное мессиво...Да пусть ему наша простая баба наварит ВСЕМИРНО-НЕПРИВЗОЙДЕННЫЙ КРАСНЫЙ БОРЩ С ЧЕСНОКОМ да он же в небе парить будет недели две от счастья...
Вікінг Показати IP 11 Березня 2010 20:38
Нормальний чоловік. Тільки сусіди заздритимуть.
Оксана Показати IP 22 Вересня 2015 22:30
Текст повідомлення вітя якви живете напишіть
Вася Показати IP 24 Грудня 2017 18:32
В Америці 110в ане 120в!
надя Показати IP 10 Вересня 2019 15:32
Сімя живе тут а сам багато часу проводить в америці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus