USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Амфетамін, псилоцин та PVP: як і які наркотики продають в Луцьку

23 Лютого 2021 12:27
Правоохоронцям вдалося викрити організовану злочинну групу, яка здійснювала збут психотропних речовин у Луцьку через телеграм-канал, залишаючи у сховках «закладки».

Про це розповіла перша заступниця керівника Луцької місцевої прокуратури Волинської області Катерина Балас під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Звітуючи про підсумки роботи Луцької місцевої прокуратури у 2020 році, вони повідомила, що правоохоронці активізували роботу по виявленню та розкриттю кримінальних правопорушень у сфері наркотичних засобів та психотропних речовин, їхніх аналогів та прекурсорів.

Протягом минулого року правоохоронці зафіксували 262 кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, що на 22,4% більше, ніж у 2019 році.

За звітний період місцева прокуратура скерувала до суду 33 акти про обвинувачення осіб у вчиненні кримінальних правопорушень вказаної категорії. Із них 13 — за фактами розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин.

Telegram-канали - як джерело збуту наркотиків

Як проінформувала Катерина Балас, протягом минулого року вдалось викрити організовану злочинну групу, яка здійснювала збут психотропних речовин на території Луцька за допомогою телеграм-каналу, шляхом так званої схеми «закладок».

«Ще під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні п’ятьом особам повідомили про підозру», - зазначила посадовиця.

Також торік вдалося викрити мешканця Житомирської області, який зберігав з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину - РVР масою близько 70 грамів. Чоловік через Telegram продавав наркотики в Луцьку. Його затримали та повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Псилоцин та амфетамін - у посилках з «Нової Пошти»

«Окрім того, вдалось встановити, що фігурант систематично замовляв в інтернеті наркотики та розповсюджував їх на території Луцька. Працівники поліції вилучили у відділенні «Нової Пошти» посилки, надіслані на адресу злочинця, у яких знаходилось 127 пакетиків з амфетаміном, а також особливо небезпечна психотропна речовина – псилоцин», - розповідає заступниця головного прокурора міста.

Також вона зазначила, що у серпні та вересні 2020 року при отриманні чергових партій психотропних речовин та наркотичних засобів у особливо великих розмірах затримали лучанина та мешканця Рівненської області, які мали намір розкласти на території обласного центру 75 «закладок».

Усі кримінальні справи вже скерували на розгляд суду.



Водночас, як повідомили Інформаційному агенству Волинські Новини у ТОВ «Нова Пошта», компанія у своїй діяльності завжди суворо дотримується законодавства України. Зокрема, наркотичні та психотропні речовини знаходяться серед заборонених для перевезення відправлень.
«Якщо ми бачимо будь-які підозрілі вантажі, то відразу повідомляємо в правоохоронні органи та всебічно співпрацюємо з ними, надаючи їм всю необхідну для розслідування інформацію», - йдеться у коментарі.

Нагадаємо, раніше у Луцьку затримали чоловіка, який отримав у відділенні служби доставки посилки із психотропною речовиною PVP вагою понад 400 грамів. нього правоохоронці вилучили психотропів на понад 50 тис. гривень. Наркоторговця взяли під варту.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ботан Показати IP 23 Лютого 2021 13:08
Отже зафіксовано 262 факти торгівлі наркотиками, до суду дійшло 13 фактів, покарано 0 осіб. Молодці.
Клоун Красті до Ботан Показати IP 23 Лютого 2021 13:47
Зате чесно)))))))))Гггг
Проста арифметика Показати IP 23 Лютого 2021 13:55
Зафіксовано - 262, до суду - 13, покарано - 0 ! Відгадайте, а у скількох випадках отримано мзду ?
лучанка до Проста арифметика Показати IP 23 Лютого 2021 15:51
Колись дільничі інспектори знали кожну точку без всякої техніки,законів і порядків. А зараз скільки відділів і працівників працюють в цьому напрямку? це зло треба викорінити,бо в кожного є діти і внуки. А підсажують дітей в тих сім'ях де є гроші і що можна винести з дому.Більшої кари для родини немає.
Участковий до лучанка Показати IP 23 Лютого 2021 17:00
Знали, бо кожна точка платила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus