USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

АМК України пропустить усю рекламу через «детектор брехні»

25 Вересня 2009 17:47
Антимонопольний комітет України до кінця року порушить десятки справ з приводу неправдивої реклами. Про це інформують «Волинські Новини».
Під час прес-конференції виконувач обов’язків голови АМК Олександр Мельниченко наголосив, що Антимонопольний комітет суворо застосовуватиме закон щодо неправдивої реклами. «Це пріоритетна сфера діяльності роботи АМК. До кінця року ви почуєте про десятки справ», – сказав Олександр Мельниченко.
Він також повідомив, що АМК, перш за все, займатиметься пошуком неправдивої реклами в таких сферах як фармацевтика, послуги охорони здоров`я, продукти харчування, реклама банківських фінансових послуг, - передає УНІАН
Олександр Мельниченко звернувся по допомогу до ЗМІ і звичайних людей, яким не байдужа ситуація в країні. «Я дуже сподіваюся на те, що ЗМІ дадуть нам дані про те, де, на їх погляд, такі порушення є. Я дуже на це розраховую», – сказав Олександр Мельниченко.
За даними АМК, з початку цього року відомство припинило 36 порушень у вигляді поширення інформації, яка вводить в оману споживача. Зараз на розгляді в органах комітету перебуває понад 50 справ щодо поширення неправдивої інформації.
Довідково:
У грудні 2008 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції». Закон врегулював процесуальні аспекти діяльності антимонопольних органів, встановив механізми для боротьби АМК з недобросовісною інформацією, зокрема, рекламою. Закон передбачає встановлення відповідальності суб’єктів господарювання – фізичних осіб за недобросовісну конкуренцію. Органи АМК мають право застосовувати до такої категорії порушників штраф до 5% їх річної виручки, як і в випадку із залученням юридичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus