USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

АМУ та мерам вдалося відвоювати газ для ТКЕ по 7,40 грн за кубометр

25 Травня 2021 07:00
На нараді у президента Володимира Зеленського було досягнуто домовленості про забезпечення природним газом підприємств теплопостачання.

21 травня за ініціативи Асоціації міст України Президент України Володимир Зеленський провів нараду для обговорення проблемних питань забезпечення постачання природним газом підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ, - ред.).

Позицію Асоціації міст України на нараді представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, інформують на сайті АМУ.

За підсумками наради досягнуто домовленості:

1. Протягом наступного тижня (24-30 травня 2021 року) НАК «Нафтогаз України» запропонує підприємствам ТКЕ постачання природного газу на умовах річного контракту за ціною 7 400 грн/тис. куб. м (з ПДВ). Таке постачання буде здійснюватися на умовах післяплати, без застосування штрафних санкцій за подобові небаланси споживання природного газу та його недобір.

2. НАК «Нафтогаз України» звернеться до Державної виконавчої служби України з листом щодо зняття арештів із рахунків підприємств теплопостачання.

3. Найближчим часом Верховна Рада України ухвалить Закон, яким будуть списані борги підприємств теплопостачання за спожитий природний газ, а також відшкодовано заборгованість із різниці в тарифах, яка виникла до травня 2021 року.

4. Найближчим часом Верховна Рада України ухвалить зміни до Бюджетного кодексу України в частині надання можливості органам місцевого самоврядування здійснювати місцеві запозичення, щоб забезпечити придбання природного газу для потреб підприємств ТКЕ.

Як зазначається, в АМУ переконані, що вже найближчим часом досягнуті домовленості будуть реалізовані. Адже лише за таких умов підприємства теплопостачання зможуть продовжити забезпечувати мешканців населених пунктів гарячою водою, а з жовтня – централізованим опаленням.

Читати ще: Без води, з осені – ще й без опалення: яка ситуація у містах України, які через дії уряду позбавляють благ цивілізації?

Тому АМУ рекомендує підприємствам комунальної теплоенергетики укладати угоди на постачання природного газу тільки після надходження комерційної пропозиції від НАК «Нафтогаз України», яка передбачатиме ціну 7 400 грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, з 20 травня у Луцьку були відключені всі газові котельні від газопостачання і сталося це тому, що Кабмін відмовився продовжувати положення про спеціальні обов’язки (ПСО), яке забезпечувало нормальне функціонування підприємств теплокомуненерго. Тож депутати Луцької міськради ухвалили рішення про звернення до президента та Кабміну з проханням втрутитись у ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Богдан Сташинський Показати IP 25 Травня 2021 07:14
Треба порушити кримінальну справу по посадових особах з вини яких це стало можливим, а результати оприлюднити в усіх засобах. Диктатор Лукашенко за подобні фортелі просто садить у тюрму.
Анонім до Богдан Сташинський Показати IP 25 Травня 2021 09:52
Дохазяйнувалась нова (вже не дуже нова) влада. А "нарід" понавибирав.
Василь Показати IP 25 Травня 2021 08:33
Ринкові умови?І як будуть реагувати постачальники?І це всім списують борги.навіть споживачам?Тоді той ,хто платив,-дур.нь??
мдааа Показати IP 25 Травня 2021 08:37
не вірю що верховна рада це ухвалить!!!
Ага_Да!_ до мдааа Показати IP 25 Травня 2021 09:53
Нам президент обіцяв відмовитись від МВФ, дешеві тарифи, побороти корупцію і бідність ...
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 10:14
то якщо людина не платила то все спишуть ? чи як?
Василь Показати IP 25 Травня 2021 13:27
При -20град назовні газ в Європі буде коштувати не менше 300доларів,реверс газу в Україну з Німеччини-це як мін. ще 10%-беремо 330 доларів за тісячу.Курс долара навряд чи буде падати-беремо по 28гр.І що будемо мати-біля 9-10т. гр. за 1000куб.Дай боже,щоб зима була тепла!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus