USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Аналітики ISW пояснили, чому в Росії мовчать про удар ЗСУ по Чонгарському мосту

31 Липня 2023 08:24
Після чергового удару ЗСУ по мосту Чонгар, який з’єднує материкову територію України з окупованим Кримом, у РФ «воєнкори» відзначилися раптовою відсутністю реакції, виконуючи вимоги Кремля не висвітлювати «незручні» теми.

Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає РБК-Україна.

На думку експертів, відсутність реакції російських військових блогерів на український удар по мосту Чонгар є «помітним переломом у репортажах про війну в Україні».

Це може свідчити про те, що Кремль наказав «воєнкорам» утриматися від висвітлення певних тем, йдеться у публікації.

ЗСУ 29 липня заявили про успішне завдання удару по мосту Чонгар на трасі М-18 (Джанкою – Мелітополь) між окупованим Кримом і тимчасово підконтрольною військам РФ частиною Херсонської області.

Фахівці ISW не зафіксували жодних дискусій російських блогерів про український удар, а також постів «воєнкорів», які просували б заяву ватажка окупаційної «адміністрації» Херсонської області Володимира Сальдо про нібито перехоплення 12 українських крилатих ракет Strom Shadow при атаці на міст.

Читати ще: ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку, – ISW

Також зазначається, що єдиним іншим джерелом у РФ, яке прокоментувало удари, був місцевий російський новинний Telegram-канал – він посилив передбачувані заяви російських «туристів» у цьому районі про те, що міст закрито для руху.

При цьому варто звернути увагу, що російські «воєнкори» відреагували на удар ЗСУ по мосту Чонгар 22 червня із загальним обуренням і занепокоєнням. При цьому активно обговорювали цю тему російські блогери, які регулярно коментують як успішні, так і нібито невдалі українські удари по російській логістиці.

Міст Чонгар є помітним вузьким місцем на критично важливій окупаційній наземній лінії зв’язку (GLOC), і малоймовірно, що російські блогери добровільно проігнорують успішний або невдалий удар ЗСУ по об’єкту, йдеться у звіті.

Раніше аналітики ISW озвучували висновки, що деякі російські блогери можуть формувати своє висвітлення війни проти України більш сприятливо для кремлівських наративів, побоюючись покарання Москви після «видалення видатних критичних голосів у російському інформаційному просторі», зокрема – військового злочинця та блогера Ігоря Гіркіна, а також засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

«Однак загальний страх перед покаранням з боку Кремля навряд чи призвів би до такої майже повсюдної відсутності висвітлення драматичної події, і ймовірніше, що ця відсутність висвітлення викликана конкретною директивою Кремля не висвітлювати збої в критичних GLOC», – йдеться у публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus